Fredericia Kommune har lavet en midlertidig aftale med Sygehus Lillebælt om IV-behandling med antibiotika, så længe coronakrisen varer.

I starten af 2018 blev kommunerne i Region Syddanmark tilbudt at indgå en frivillig samarbejdsaftale om at overtage opgaver omkring IV-medicin. Indtil nu har Fredericia Kommune ikke gjort brug af aftalen, men på grund af den meget aktuelle situation med coronasmitte, har kommunen nu lavet en tidsbegrænset aftale med Sygehus Lillebælt. Aftalen er blevet godkendt af Sundhedsudvalget og Senior og Handicapudvalget gennem ekstraordinær udvalgsbehandling i denne uge.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

”Hele Danmark er i øjeblikket i en helt særlig situation, som lægger et enormt pres på vores sundhedsvæsen. Det er vigtig, at vi alle bakker op og gør, så vi kan stå igennem krisen sammen. Som kommune er vi en del af det samlede sundhedsberedskab, og vi er selvfølgelig klar til at løse ekstraordinære opgaver i denne tid. Jeg er derfor glad for den samlede politiske opbakning til at indgå en aftale med Sygehus Lillebælt om, at vi midlertidigt varetager IV-behandlingen på antibiotikaopgaver, så længe COVID-19-krisen varer”, fortæller Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Den midlertidige aftale har som udgangspunkt de samme vilkår, der er i den frivillige aftale, men der er dog væsentlige undtagelser ikke mindst på grund af COVID-19-krisen. Blandt andet bliver patienterne ikke hjemtaget til eget hjem, men til Hybyhus, hvor der er fire aflastningspladser, som er reserveret til masseudskriveler i forbindelse med coronakrisen.

Lars Ejby Pedersen. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

”Det betyder, at der en naturlig begrænsning på antallet af borgere, vi kan varetage opgaven for. Vi har et stort ansvar i forhold til vores egne ældre og udsatte borgere, så derfor har vi også fået tilføjet en klausul om, at aftalen kan rulles tilbage, hvis det viser sig, at der ikke længere er uddannet personale til opgaven til rådighed i kommunalt regi”, fortæller Lars Ejby, formand for Senior- og Handicapudvalget.

Inden Fredericia Kommune kan hjemtage patienter til IV-behandling, skal der være fuld tryghed omkring borgerne og oplæringen af kommunens ansatte, og det sker i tæt samarbejde med Sygehus Lillebælt. Derfor vil de første patienter først blive hjemtaget, når personalet er klar.

Seniorrådet bakket op om den midlertidige aftale med Sygehus Lillebælt.

”Vi er i en tid, hvor det er vigtigt, at vi løfter i flok, og derfor bakker vi fuldt op om, at Fredericia Kommune midlertidigt indgår en aftale med Sygehus Lillebælt om at hjemtage patienter til IV-behandling på Hybyhus, så længe COVID-19-krisen lægger pres på Danmark og vores sundhedsvæsen”, siger formanden for Seniorrådet, Flemming Larsen.

Fakta

IV-behandling står for intravenøs behandling, og det vil sige, en behandling, hvor antibiotika kan gives direkte i blodårerne i stedet for i pille-form.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer