Havde du i vinters ringet til Historiske Rejser, så ville du have fået en lang række af destinationer rundt om i Europa præsenteret. Der var meget at glæde sig til og rejser med oplevelser og historie rundt i Irland, Skotland, England, Frankrig, Italien, Polen og så Tyskland var på tapetet og der var stor tilslutning. I dag 3-4 måneder efter er Tyskland vores store kulturnation mod syd blevet rammen om samtlige rejser i 2020.

Coronakrisen satte alle rejser på standby, da rejser til hele verden lukkede den 14.marts. Siden da har Anders Bager Eriksen – der driver Historiske Rejser alene – overvejende brugt tiden på at ombooke aftaler, udskyde eller aflyse rejser samt tilbagebetale en del penge.

Anders Bager Eriksen har været i rejsebranchen siden han som 20-årig i 2001 begyndte som rejseleder hos Thy Rejser. Imidlertid er han nærmest født ind i branchen, da hans far Birger Eriksen i mange år kørte turistbus hos Gislev Rejser og Anders´ mor som sognepræst arrangerede rejser for menigheden i mange år og allerede før universitetsstudiet i Historie kastede Anders sig selv ud i jobbet med at guide danskere rundt diverse steder i Europa – Tyskland har dog altid fyldt meget i hans rejser. Kombinationen af Historiestudie og Rejser har Anders Bager Eriksen altid fundet som et særligt godt match.  Siden 2015 har han haft sit eget bureau Historiske Rejser der laver rejserne med fokus på kultur og historie, men også at vi gerne må have det sjovt sammen på tur. Rejserne er ofte lavet i samarbejde med foreninger og klubber som FOF, Ældresagen, Sognerejser men også Humlemagasinets venner; rejseformen er ofte bus og til tider fly rundt i Europa. Også her på Avisen har Anders flere gange skrevet og budt Fredericianere velkommen på tur, der er ligeledes opsamling i byen på flere af rejserne.

Pressemødet den 29.maj satte rammerne for rejser denne sommer; og i første omgang betød det konkret at 4 ud af 5 rejser som Historiske Rejser havde frem til 31.august ikke ville kunne gennemføres. To forskellige grupper havde radaren indstillet på Polen, en fast gruppe af vinentusiaster havde glædet sig til franske vine og endelig måtte en rejse til Bayern aflyses idet München er en by på over 750.000 indbyggere. Den eneste tur der stod tilbage var en rejse med fokus på Genforeningen af Sønderjylland der gik til grænselandet på begge sider. Hvilket Anders personligt er glad for, da han synes at Sønderjylland og den egn er blevet frataget deres store fest, så alt hvad der kan lade sig gøre er dem vel undt. Anders finder en vis historisk besynderlighed i at grænserne lukkede på 100-års-dagen 14.marts for den afstemning, hvor Flensborg ikke kom til at høre til Danmark og at de åbner igen den 15.juni, der er 100-års-dagen for da Kong Christian X. red over grænsen på den hvide hest og markerede Genforeningen tilbage i 1920.

Selvom det var glædeligt at Historiske Rejser kunne komme afsted på denne vigtige rejse, så tog Anders fat og kontaktede turdeltagerne på de øvrige rejser om der måske kunne være nogle af Tysklands skønne steder der kunne friste dem i stedet for hvad de havde fået aflyst. En Polen-rejse blev omdirigeret til Dresden; en anden gruppe var friske på en tur til Franken med perler som Würzburg og Bamberg og de franske vinfolk var lykkelige for skønne tyske vinområder som Mosel og Altenahr.

Leave a Reply