FC Fredericia har skrevet historie. For første gang i klubbens historie er de i DBU Pokalens semifinale. Det sker efter en stor triumf hjemme på Monjasa Park mod AaB, som blev sendt hjem med et nederlag på 3-1.

En af de mest hypede fodboldkampe på fredericiansk grund nogensinde. Pokaleuforien har været stor i fæstningsbyen, og det kunne mærkes på p-pladsen ved Monjasa Park. Tusindevis af fredericianske borgere og mange nordjyske gæster havde indfundet sig. Det gav et større tryk på indgangen på Monjasa Park end normalt med de i alt 2.466 tilskuere, hvilket klart er sæsonrekord.

Efter at alle tilskuerne havde indfundet sig på Monjasa Park blev der fyldt rigtig godt op på lægterne. Samtidig var AaB-tilskuerne højlydte, og det var med til at danne en god kulisse om kampen.

Allerede efter et par minutter konstaterede en lokal tilskuer: ”De er allerede meget bedre end mod HB Køge.” Her refererede han til nederlaget mod HB Køge, efter en tam affære.

Alexander Nybo stod en stor kamp FC Fredericia Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Det var dog AaB, der kom til kampens første efter tre minutters spil, da Jannik Pohl forsøgte at afdrible Alexander Nybo, men Fredericia-keeperen var på sin plads og fik pillet bolden fra Pohl.

Få minutter senere ændrede kampbilledet sig. Niels Letort var tæt på at bringe hjemmeholdet i front, efter Holvad spillede Christian Sørensen fri, og fik sendt bolden ind til Letort, hvis forsøg dog flot blev reddet.

Ind kom bolden efter 17 minutters spil. En storspillende Anders Holvad spillede Dennis Høegh fri og han scorede sikkert til 1-0. Allerede et minut senere var føringen tæt på at blive fordoblet. Christian Sørensen kom alene igennem, men blev i sidste øjeblik stoppet af AaB-anfører Jores Okore. Publikum og Fredericia-spillerne appellerede for straffespark, men fløjten forblev tavs.

Bedst som AaB var kommet bedre med igennem fangede Fredericia AaB’erne i en omstilling. Denis Fazlagic blev spillet fri på kanten af feltet. Her kanonerede offensivspilleren bolden i mål med højreskøjten.

Målet fik AaB-træner Morten Wieghorst til at reagere. Stjernespilleren Kasper Kusk blev flået ud efter en tam indsats efter 39 minutters spil, og blev erstattet af Frederik Børsting. Det nyttede dog ikke, da Dennis Høegh kort tid før pausen med et velplaceret venstrebensspark fra kanten af det lille felt bankede FC Fredericia foran 3-0.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

AaB overtog initiativet fra anden halvlegs start. De pressede på få at få et reduceringsmål, der ville skabe liv i kampen. Det lykkedes efer knap en times spil, hvor indskiftede Frederik Børsting pludselig stod fri og sendte bolde i mål til 3-1.

Et hurtig modsvar fra hjemmeholdet var Mads Eriksen tæt på at lave. Den store midterforsvarer kom højst efter en dødbold på AaBs banehalvdel, men forsøget sneg sig akkurat forbi målet.

Målscorer Denis Fazlagic blev udskiftet til fordel for publikumsfavoritten Brent McGrath. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Som kampen skred lagde AaB et større tryk på Fredericia, men hjemmeholdet afværgede det nordjyske tryk. Det skete blandt andet ved hjælp fra norske Andreas Nordvik, der blev skiftet ind i slutminutterne for at stå imod de fremadstormende aalborgensere.

AaB pressede på til sidst Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Fem minutter var lagt til, og AaB-træner Morten Wieghorst endte alt frem for at skabe kaos i slutminutterne. Jesper Sørensens tropper pakkede sig derfor ned til at stå mod presset.

FC Fredericia endte med at hold stand og vandt kampen, trods AaB virkelig lagde pres på. Dermed sikrede FC Fredericia sig en historisk triumf, og er klar til DBU Pokalens semifinaler, som der trækkes lod til torsdag aften.

Kampen endte 3-1 til FC Fredericia Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN