I dag spilles VM-kvartfinalerne i håndbold, og hvis det ender med dansk, svensk og norsk sejr vil det give et historisk aspekt.

Ingen havde forventet det store af svenskerne til dette års VM-slutrunde, men med den nye landstræner, nordmanden Glenn Solberg, er de kommet med et andet udtryk end man har været vant til. Et stødende forsvar med fart over feltet i kontrafasen har bragt svenskerne frem til kvartfinalen. 

Undervejs har svenskerne præsteret flot, og de har som det eneste hold til slutrunden besejret de egyptiske værter. Til gengæld har der været lidt grus i det svenske maskineri, da de spillede uafgjort mod Hviderusland, og i den efterfølgende kamp mod Slovenien, der er en modstander af en anden kaliber end hviderusserne, også spillede uafgjort. Til gengæld kom Sverige tilbage på sporet mod Rusland, som de gennembankede og dermed sikrede sig adgang til kvartfinalen, hvor de møder Qatar.

Norge startede VM skidt ud med et nederlag til Frankrig. Det er fair nok at tabe, men Norge ramte ganske enkelt ikke dagen, og nederlaget skal måske ses i lyset af, at Christian O’Sullivan sad ude med sygdom og den norske kontrafase derfor var hæmmet kraftigt. Derfor var det ikke nok, at Sander Sagosen bombede løs, og det endte med et nederlag, som fra start satte nordmændene under pres. Siden er det blevet til lutter sejre i det efterfølgende fem kampe. Det holdt dog især hårdt mod Portugal, hvor Norge særligt blev presset og i slutfasen var bagud, men endte med at vinde. I kvartfinalen venter der Norge de forsvarende Europamestre fra Spanien.

Danmark har kørt mere på cruise control i forhold til de nordiske naboer. Paradoksalt har det eneste opgør, hvor danskerne blev lidt presset, været mod Japan, selvom der på papiret har været tungere modstandere at danse med i form af Qatar og Kroatien, men i de opgør har danskerne vist stort styrke og derfor går de ind til kvartfinalen mod Egypten som favoritter.

Vinder alle de tre nordiske nationer vil det være første gang nogensinde ved samme mesterskab, at de er i VM-semifinalen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer