For første gang siden 2004 vandt FHK på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg. Det skete efter en magtdemonstration, hvor fredericianerne sejrede med 27-33 efter undervejs at have ført med ti mål. Med sejren er FHK nu på ottendepladsen.

FHK skulle torsdag aften forsøge at følge op på stimen med tre sejre i træk. Det skete i JYSK Arena i Silkeborg, hvor Bjerringbro-Silkeborg var modstanderen. I de seneste par dage har der floreret rygter om, at playmakeren Sebastian Skube var på vej til PSG, da den franske storklub mangler en ny spiller akut, idet stjernen Nikola Karabatic er blevet langtidsskadet, men Skube valgte at takke nej af familiære årsager. Det skulle derfor blive spændende at se, om det skabte turbulens.

Med Skube var BSH klar til kamp, men det var ikke i stærkeste opstilling. Den svenske keeper, Johan Sjöstrand, sad ude med en skade, og selvom han var på holdkortet, var det allerede fra opvarmningen tydeligt, at Sjöstrand ikke skulle i aktion. Dermed var scenen overladt til Kasper Larsen, der blev suppleret af U19-keeperen Rune Bergmann. På den anden side var FHK også fortsat ramt på skadesfronten, da Mads Lenbroch var ude og Kristian Olsen og Rasmus Thiemer-Jensen er langtidsskadet.

Fra start blev det klart, at BSH var til at tale med. Stillingen efter otte minutter var 2-4 til FHK, og havde det ikke været for store fredericianske afbrændere, så havde føringen været større. I stedet lykkedes det efter fredericianske fejl midtjyderne at få udlignet til 6-6, men så vendte kampen fuldstændig på hovedet. BSH blev ved med at lave fejl angrebsmæssigt, og FHK straffede det i høj grad.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Orkesteret af Nicolaj Nørager i angrebet, et bevægeligt forsvar og Emil Tellerup i kassen var stillingen 7-11 efter 17 minutter, men der var ikke tegn på panik fra BSH-lejren. Den længeventede timeout kom først efter 24 minutter efter, at Jakob Frederiksen havde snydt BSH-forsvaret og løbet inden om fløjen og scorede til 11-16.

Det var dog i høj grad Nørager, der styrede kampbilledet for FHK. På daværende tidspunkt havde FHK’s nummer 88 kanoneret bolden ind fem gange, og i målet storspillede Emil Tellerup. Han tog fuldstændig brøden af de midtjyske skytter. Den eneste skytte han ikke kunne styre var Jesper Nøddesbo, der tog sig af straffekastene på sikker stil.

Timeouten til trods buldrede FHK videre, og på noget så sjældent som et mål af Rasmus Boysen kom FHK foran 11-18, og syvmålsføringen holdt FHK fast i resten af første halvleg, og endte med at gå til pause foran 13-20. Det skete efter, at Emil Tellerup pillede en fri helt fri Mads Kjeldgaard, og sluttede første halvleg af med en redningsprocent på 44,44 %.

Det var ikke mange forbedringspunkter, som FHK kunne tage med i omklædningsrummet. En af de ting, som der kunne tales om var antallet af straffekast til BSH. I første halvleg var midtjyderne blevet tildelt fem, som Jesper Nøddesbo alle omsatte sikkert. Derfor kunne et tema være, at FHK i stedet for at tackle BSH’erne i frie positioner lod dem skyde. Til gengæld kunne FHK-lejren notere en høj udnyttelsesprocent i den anden ende af banen, og det skulle fortsætte i anden halvlegs begyndelse for ikke at give hjemmeholdet blod på tanden.

http://adp-as.dk

Det var ventet, at BSH ville komme buldrende ud til anden halvleg, men det skete ikke. Tellerup fortsatte med at stå på et højt niveau, og angrebsmæssigt holdt FHK stor disciplin og spillede sig gang på gang frem til store chancer. Det gav en føring på 15-25 efter 37 minutter. Den fredericianske dominans fortsatte, og 12 minutter inde i anden halvleg var det kun Mads Øris Nielsen der havde scoret, da stillingen var 17-26. Den rutinerede BSH’er havde efter pausen scoret fire mål, og for at få styr på det og angrebsspillet forlangte FHK timeout efter 44 minutter ved samme stilling.

Som kampen skred frem gik kendelserne imod FHK, og samtidig med, at BSH gik i offensivt forsvar blev der reduceret til 23-29. Det skete i takt med, at udvisningerne haglede ned over FHK, men fredericianerne endte med at få ro på spillet og førte med seks minutter tilbage af opgøret med 24-32. I slutminutterne blev der byttet mål, men det ændrede ikke på, at FHK vandt JYSK Arena for første siden 2004 og nu har vundet fire kampe i træk. Det betyder, at FHK indtager ottendepladsen i Herre Håndbold Ligaen. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer