Onsdag eftermiddag blev ruten til dette års PostNord Danmark Rundt offentliggjort. Ruten byder på en historisk afslutning med en enkelstart på Frederiksberg, og i løbet vil der være deltagelse af storhold som Lotto Soudal, Jumbo Visma og Deceunick Quick Step.

Når den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt køres d. 10.-14. august bliver det med start i Struer og mål på Frederiksberg Allé. Der venter rytterne 780 kilometer fordelt på fem etaper, hvor der er klassikere og nyskabelser, herunder løbets afslutning i form af en enkeltstart på Frederiksberg. 

Ruten blev præsenteret af Danmarks Cykle Union og projektchef, Frank Hyldgaard, der præsterede ruten på et virtuelt pressemøde. Dette års PostNord Danmark Rundt, der er rangeret som ProSeries på UCI’s Europa Tour, der er niveauet under UCI’s World Tour, byder på følgende fem etaper:

1. etape: Struer – Esbjerg, 176 km
2. etape: Ribe – Sønderborg, 183 km
3. etape: Tønder – Vejle, 219 km
4. etape: Holbæk – Kalundborg, 190 km
5. etape: Frederiksberg (enkelstart), 11 km

Ruten byder på to flade etaper, hvor der er mulighed for sidevand langs vestkysten, og så er der to bakkede etaper og en historisk afslutning på løber med en enkelstart, der er start og mål på den klassiske opløbsstrækning på Frederiksberg Allé.  Det er første gang i historien, at PostNord Danmark Rundt afsluttes på den måde.

– Der er lagt op til et brag af et løb, hvilket bekræftes af, at så mange stærke hold har ønsket at deltage i dette års udgave af PostNord Danmark Rundt. Det bliver et virkelig flot felt, når de 140 ryttere begiver sig ud i det danske landskab. Med deltagelsen af alle fire danske contineltalhold, PostNord landsholdet og det historiske store antal danske ryttere på World Tour-holdene, så er vi sikret et felt med danske talenter og stjerner. Dette krydret med alle de dygtige udenlandske World Tour- og ProTeamsryttere, sikrer et cykelløb på allerhøjeste niveau på de fem etaper, siger Frank Hyldgaard.

En af de ryttere, der har været med fremme i klassementet i PostNord Danmark Rundt i de seneste år, Rasmus Quade fra Riwal Cycling Team, sagde følgende under præsentationen:

– Jeg synes, at det er fantastisk, at det slutter med en enkelstart, og på den måde kan københavnerne bedre følge med derinde.

Et af de deltagende hold fra World Touren er Deceunick Quick Step, der har danske Brian Holm som sportsdirektør.

– Da vi nikkede ja til at deltage, så tænkte jeg: Mon ikke vi kan vinde? Men det er et giftigt selskab vi kommer i, sagde Brian Holm under præsentationen og kom ind på den afsluttende enkelstart, der er en fornyelse af løbet:

– Min første tanke var, at det var pokkers. Det kan være, at det bliver afgørende for løbet, og hvem husker ikke på Champs-Élysées i 1989 med afgørelsen på enkelstarten der?

Der deltager følgende hold:

Danmarks landshold: 
PostNord Landsholdet

Continental:
Riwal Cycling Team, HHS Pl Beton Bornholm, Coloquick Cycling, Restaurant SURI – Carl Was og Mazowsze Serce Polski

ProTeams:
Novo Nordisk, Team Rally, Sport Vlaanderen, Bardiani CFS, Vini Zabú KTM, Team Bingoal WB, Uno-X og Alpecin Fenix

WorldTeams:
Lotto Soudal, Trek Segrafedo, Jump Visma, Qhubeka Assos, Team DSM og Deceunick Quick Step

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

MortenWA
MortenWA
21:37 - 3. marts 2021 21:37

Nogen der ved om det muligt at opsætte reklamestand fra http://www.zency.dk til løbet?
Vh. Morten Andersen.

hans thomassen
hans thomassen
23:16 - 4. marts 2021 23:16

Det er mig ubegribeligt hvordan Post Nord år efter år får råd til at sponsere dette løb, når der er så meget lavvande i kassen, som der er og har været i gennem mange år??