I denne uge slår den historiske Restaurant Grøften dørerne op igen, når Tivoli åbner til den nye sæson. Middelfarteren og restauratøren Jacob Elkjær glæder sig til at åbne på næsten normal vis.

Efter to år med corona, nedlukninger, restriktioner og massevis af usikkerhed er hele teamet i Restaurant Grøften klar til at åbne i denne uge. Over 1100 gæster er booket til dagene torsdag, fredag og lørdag.

– Først og fremmest er det fantastisk at kunne åbne rigtigt igen. Det er helt utroligt, hvor meget man har savnet det normale. Derfor bliver det også super at åbne nu. Vi glæder os helt vildt. Væk er mundbind og de mange regler. Igen kan man synge, stå op, gå rundt og hilse på sine venner. Man finder ud af, hvor meget det har hæmmet os med alle de restriktioner, lyder det fra Jacob Elkjær.

I disse dage er både Tivoli og Grøften ved at lægge de sidste hænder på årets åbningsforberedelser.

– Der er grund til optimisme. Jeg ved godt, at Tivoli skal kæmpe, med os andre, for at nå antallet af gæster fra 2019, men jeg er sikker på, at vi når en million mere end sidste år. Det går den rigtige vej på det parameter også, siger Elkjær og fortæller om forberederne:

– Hos os møder man det traditionelle danske køkken, hvilket betyder, at vi til de første par dage har bestilt 20 kilo friske fjordrejer – hvilket jo alligevel er en del, så er vi i gang. Vi byder samtidig på et nyt luksus stjerneskud med pighvar og kaviar, men sælger også det traditionelle stjerneskud. Så har vi alt det andet gode på menukortet som eksempelvis, wienerschnitzel, hakkebøffer og meget andet. Vi har også vegetarretter og veganske retter. Der er nok der, hvor vi nytænker lidt, men indenfor rammen. Vi vil appellere til nogle nye gæster. Det er også trenden på restaurantscenen generelt og vi skal følge med, hvilket er spændende, men som sagt indenfor rammen.

Fredag bliver med fuld musik og presseopbud

Årerne under coronapandemien ændrede det setup, man kender fra den kendte restaurant. Det med at have sit eget faste bord, blev til et nyt bord, fordi der var nye krav til afstand – og nu er mange blevet forelsket i den nye placering, så det er et større puslespil, der skal gå op fortæller restauratøren.

– Vi har mange bookninger til torsdag, fredag og lørdag, men det er fredag, at det bliver med fuld musik og presseopbud. Der, hvor Tivoligarden spiller ekstra højt. Alle gæster i år kan glæde sig – også hvis man besøger os senere på sæsonen. Jeg synes, at Tivolihaven står smukkere end nogensinde før. Der er virkelig blevet investeret i at sætte haven i stand, hvilket ikke kun vil sige de smukke blomster og udstillingerne gennem året, men også bygningerne, indgangen og de historiske rammer er sat i stand. Alt står skarpt, så der er noget at glæde sig til. Derfor har vi heller ikke åbnet i februar i år. Det tager tid og kræver respekt for historien at sætte i stand her i haven, fortæller Jacob Elkjær og slutter:

– Nu bliver alt normalt igen. Det betyder alverden.