Torsdag var en historisk dag på Ryes Kaserne ved den midlertidige Politiskole i Fredericia. De første to hold af rekrutter blev udklækket torsdag eftermiddag, hvor de blev hædret af blandt andet Justistsminister Søren Pape Poulsen og Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Den midlertidige afdeling af Politiskolen i Fredericia slog dørene op i oktober 2018, og allerede nu er de første to hold betjente flyvefærdige. Der er tale om i alt 40 nye betjente, som skal fordeles ud på fem forskellige politikredse. De 40 nyuddannede betjente begyndte deres uddannelse på Politiskolen i Brøndby, men flyttede til den nyoprettede afdeling i Fredericia, da den åbnede sidste år.

Horsens Politiorkester stod for underholdningen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hele seancen startede med musik fra Horsens Politiorkester, samtidig med de afgående studerende og deres klasselærere har taget opstilling i afmærket område.

Da klokken havde passeret 13:30 var tiden inde. Skolechef Erik Johansen tog ordet og bød velkommen.

Søren Pape på talerstolen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Justistsminister Søren Pape Poulsen var første mand på talerstolen og sagde:

“Dagen i dag er særlig af flere grunde. Først og fremmst pga. I er færdige, og sikke et fatastisk syn. Jeg har prøvet det mange gange ør i Brøndby. Man ser jeres ansigter stråle af ære og forventning. For få timer siden deltog jeg til en lignende dimension i Brøndby, og her kommer vi til den anden årsag. Det er første gang nogensinde, at der udklækkes nye politifolk i Vestdanmark. Det er er fantastisk for politiet og borgerne,” sagde Søren Pape og fortsatte:

“Politiet er til for borgerne i alle dele af Danmark – nord, syd, øst og vest. Med centreret her kan vi uddanne flere politifolk, og det er et emne, der betyder meget for mig. I er med til at give tryghed, som er nøglen til et sikkert og rart liv i Danmark. Trygheden er med til at binde Danmark sammen, og det er blandt andet trygheden, der gør Danmark til det, som det er. Tryghed er mange forskellige ting for forskellige mennesker. Det an være, at man kan lade sit barn sove, man kan have en ekstranøgle liggenede til naboen uden at bekymre sig eller gå igennem bymidten en lørdag nat uden at frygte noget.”

“I er med til at bygge ro mellem politiet og borgerne. I lytter, handler og I opklarer. Når danskerne ønsker tryghed og sikkerhed er I der. I skaber ikke kun tryghed, I er tryghed. Tryghed og tillid er det, der binder vores land sammen. Med professionalisme sikrer I, at samfundet kører rundt. I er garant for ro og orden.. Vi har et enestående politiskorps, faktisk et af verdens bedste. Danskerne har stor tillid til politiet, og det er en bedrift, som vi kan være sorte af. Høje som lave spørger vi om hjælp, samt om løst og fast. Det skal vi værne om.

“I er med til at bygge ro, mellem politiet og borgerne . i lytter, handler og i opklarer. når danskerne ønsker tryghed, sikkerhed , så er I en dl af svare.t i skaber ikke tryghed , I er tryghed. tryghed og tillid er det der binder vores land sammen med professionalisme sikrer i at samfundet kører rundt. I er garant for ro og orden,” lød ordene fra Søren Pape.

Justistsminister Søren Pape Poulsen sammen med Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Efter Søren Pape Poulsens tale tog Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ordet og sagde blandt andet:

“I dag er en rigtig god at være Rigspolitichef. Det er en af de bedste age, når jeg skal overrække eksamensbeviser og ønske tillykke. I dementerer i dag fra den midlertidige Politiske i Fredericia, og I er de første, der dimitterer fra skolen her og fra en skole i Vestdanmark. I kom til Fredericia d. 15. oktober 2018, og I har haft nogle gode måneder her på skolen, som ikke var ramt af opstartsvanskeligheder. I har haft en god tid med nye faciliteter, der har fungeret rigtig godt, og jeres tilknytning til Jylland har gjort, at mange af jer har været tættere på familie og venner,” sagde Jens Henrik Højbjerg, inden eleverne en efter en fik overrakt deres eksamensbevis.

Første spadestik til ny Politiskole

Den midlertidige afdeling i Fredericia skal efter planen fungere indtil 2020, hvor den permanente del af skolen står færdigopført i Vejle. Og blot en god time efter dimissionen i Fredericia er overstået torsdag, tager justitsministeren og rigspolitichefen det første spadestik på byggegrunden på Soldalen i Vejle, hvor cirka 20.000 m2 skal ombygges og nybygges frem mod den planlagte åbning ultimo 2020.

Den eksisterende ejendom på Soldalen 8 vil blive indrettet med et personale- og administrationsafsnit samt overnatningsmuligheder i forbindelse med efter- og videreuddannelse. I forlængelse af den eksisterende bygning vil der blive opført en ny tilbygning, der kommer til at indeholde bl.a. klasselokaler, træningsrum, auditorium og idrætssal. Herudover vil der på den tilstødende adresse Soldalen 12 blive indrettet skydebane og indendørs og udendørs faciliteter til træningsforløb.

www.fhk.dk