Lørdag blev en historisk aftale for dansk skak præsenteret. Jøker Holding ApS har indgået et fem-årig sponsoraftale med det danske skaklandshold, og ambitionen er klar. Holdet skal nærme sig top-10 i verden.

På Hotel Fredericia blev aftalen præsenteret lørdag formiddag, hvor der var indkaldt til pressemøde. Til stede var landstræneren Sune Berg Hansen, formand for Dansk Skak Union, Poul Jacobsen og direktør for Jøder Holdning A/S, Thomas Jøker.

Thomas Jøker (tv) og Poul Jacobsen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I forlængelse af præsentationen af den nye aftale, der er historisk for dansk skak, var de fire stormestre, Allan Stig Rasmussen, Mads Andersen, Jonas Bjerre og Jesper S. Thybo, også til stede og spillede showkampe i en knockout-turnering i hurtigskak.

“Bevæggrunden for, at jeg er gået ind i det her er rimelig simpel. Jeg er træt af, at man ikke kan stille med det bedste landshold, og det vil jeg gøre noget ved. Vi har store talenter, der er både ældre og yngre. Kan det her give en effekt af, at der kommer flere medlemmer, er det en win-win situation,” siger Thomas Jøker, der selv har en fortid som en habil skakspiller og på den måde har interesse i sporten.

Sune Berg Hansen under pressemødet. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Landstræner Sune Berg Hansen debuterede på landsholdet i 1994, og han har derfor en stor erfaring. Han er selv tidligere kommet hjem fra OL, der er en hård omgang, der kan strække sig over tre uger, og så skulle møde direkte ind på arbejde bagefter i stedet for at kunne holde ferie, som ville være tiltrængt. Derfor er det essentielt for ham, at der nu er kommet en sponsor ind, der giver landsholdet økonomiske midler til at nærme sig semiprofessionelle tilstande.

“Det er gået op og ned med landsholdet siden, at jeg startede. Vi har en spændende ung generation på vej, og det er derfor det perfekte tidspunkt, at det her sker på. Ingen har hjulpet indtil nu, og selvom vi er rigt land har vi set en eksport af spillere. Hvor mange er der så kommet ind? Ingen. Derfor har vilkårene ikke været til stede, så jeg har en god tro på, at det bliver godt,” siger Sune Berg Hansen.

Med Jøker Holdings sponsorat får landsholdet markant bedre vilkår. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Der er to danske spillere, der lever af at spille skak, men det forventes ikke, at hele skaklandsholdet kommer til det. Til gengæld giver Jøker Holdning ApS’ sponsorat mulighed for at øge træningsmængden, og håbet er, at endnu flere sponsorer melder sig på banen for at give endnu bedre forhold til landsholdet.

Leave a Reply