Godt fyldt op på Klods Hans til Kim Larsen hyldestkoncert (Foto: Claes Andersen)
Godt fyldt op på Klods Hans til Kim Larsen hyldestkoncert (Foto: Claes Andersen)
Onsdag aften var værtshuset Klods Hans i Vendersgade vært for et fejende flot hyldestarrangement i kølvandet på Kim Larsens død i søndags.

Mandag aften fik folkeskolelærer og fritidssangerinden Monika Bigum Sadolin ideen til en hyldestkoncert for den folkekære sanger, og derfra gik det hurtigt og hun fik hurtigt musikkollegaer fra byen med på ideen, herunder hendes bedre halvdel, Nikolaj Andresen der også hyppigt optræder rundt om i byen, irsk-fødte Ken Warner, der er professionel musiker og bosiddende i Fredericia og sidst, men ikke mindst Peter Sørensen, der er kendt som en habil Larsen-imitator, og som til dagligt er pedel på Snoghøj Højskole.

Da Fredericia AVISEN ankom til værtshuset lidt over klokken 19 var der allerede tykke tobakståger og godt fyldt op på værtshuset, hvor rigtigt mange allerede var i gang med ølkande nr.2 (en kande øl kan erhverves på dette sted for 65 kr., alle ugens dage). Og det lykkedes alligevel at finde en god plads tæt ved den interimistisk indrettede scene ved et bord, hvor to kvindelige hard-core Larsen-fans hurtigt faldt i snak med Fredericia AVISEN, da de allerede ved undertegnedes entre på værtshuset havde gættet på at det nok var en journalist der trådte ind i lokalet.

Monika Sadolin, Per Andresen og Ken Warner - mindekoncert 2018  for Kim Larsen (Foto: Claes Andersen)
Monika Sadolin, Per Andresen og Ken Warner – mindekoncert 2018 for Kim Larsen (Foto: Claes Andersen)
Inden koncerten blev skudt i gang var der travlhed med at rigge lydanlæg og instrumenter til, inden der kl. 19:30 blev indledt med ”Sirenesang” og jubel fra de ca. 80 der var mødt frem før arrangementet gik i gang.

Første sæt var præget af spændende og personlige fortolkninger af flere af Larsens største hits, og især Monika Sadolins vokal skal fremhæves, selvom føromtalte kvindelige bordselskab var stærkt skeptiske over at en kvinde skulle synge Larsen-sange.

Første sæt var en skøn blanding af nye og gamle Larsen-sange, men trods store klapsalver var det småt med fællessang på værtshuset.

Efter ca. 1 times underholdning tog musikerne en velfortjent pause, og de to kvindelige dommere ved bordet havde undervejs overgivet sig til Monika Sadolins gode vokal og første sæts indimellem frie Larsen-fortolkninger og talte ivrigt om at det var decideret gåsehudsfremkaldende godt.

Peter Sørense, pedel på Snoghøj Højskole vakte jubel med sin stemme og frasering der ligger tæt op ad Kim Larsens (Foto: Claes Andersen)
Peter Sørensen, pedel på Snoghøj Højskole vakte jubel med sin stemme og frasering der ligger tæt op ad Kim Larsens (Foto: Claes Andersen)
Og ikke alene ved vores bord skulle der hentes friske forsyninger i pausen, men også i resten af værtshuset, hvor der blev røget og snakket og hygget og ikke mindst drukket ved alle borde i beværtningen. Og med enkelte personlige historier her og der omkring Larsens betydning i helt almindelige menneskers liv

2.sæt af koncerten var en blanding af mere ”sangbare” Larsen-klassikere og det fik hurtigt publikum til at skråle med til den store guldmedalje på mange af numrene. Og lydniveauet var ofte ved at få taget til at lette på værtshuset.

Mod slutningen af 2.sæt opfordrede musikerne til et minuts stilhed for at mindes Larsen, og var der faldet en knappenål på gulvet i det minut havde det virket som et tordenbrag. Og i bedste Larsen-stil opfordredes der efter stilheden til at publikum tændte en smøg for Larsen, en opfordring der var bred og omgående opbakning til.

Afdansning til tonerne af Jutlandia - Hyldestkoncert for Kim Larsen (Foto: Claes Andersen)
Afdansning til tonerne af Jutlandia – Hyldestkoncert for Kim Larsen (Foto: Claes Andersen)
2.sæt afsluttedes næsten forventeligt med ”Om lidt bli’r her stille”, men publikum ville ha’ mere, selvom musikerne erklærede at de var løbet tør for repetoire. Men efter lidt samtale frem og tilbage blev det til endnu et par numre og da det allersidste nummer ”Jutlandia” bragede gennem værtshuset kom der travlhed på det begrænsede dansegulv da en lille flok fik lyst til at danse inden de skulle hjem.

Det var tre timer i rigtig godt selskab og i en hyggelig og munter atmosfære trods den triste baggrund for arrangementet. Og rigtig godt skuldret af Fredericias amtørmusikmiljø at stable et så godt arrangement på benene på så kort tid, og flot af Klods Hans at lægge lokaler til til de 80-100 mennesker der var til stede undervejs på en ordinær onsdag aften  i fæstningsbyen.https://www.facebook.com/mrhoejer/