London, Barcelona og Paris topper igen i år listen over danskernes mest populære europæiske rejsemål i påskeferien, mens polske og østrigske byer også oplever en stigende interesse. Det viser en ny analyse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk, der samtidig afslører, at der er godt nyt til de rejselystne danskere – flere flybilletter til populære destinationer er nemlig faldet i pris.

For mange er påsken årets første afbræk og en mulighed for at nyde en velfortjent ferie sammen med familie og venner. Og en ny analyse af rejsesøgninger fra momondo.dk viser, at danskerne drømmer om at tilbringe påskeferien i europæiske byer sydpå. Blandt de populære feriedestinationer i påsken er Rom, Malaga og Lissabon, mens vi øverst på listen finder igen i år London, Barcelona og Paris, der alle er billigere at besøge end i 2017.

“Vores seneste internationale rejseundersøgelse viser, at storbyferier topper listen over danskernes foretrukne ferieform. Og det bakkes op af vores analyse af danskernes rejsesøgninger på momondo.dk, som viser, at de fleste foretrækker at tilbringe deres påskeferie i kendte storbyer som London, Barcelona og Paris,” siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlig, og fortsætter:

“Men vi ser også en interesse i nye byer. Vi kan blandt andet se, at Gdansk er det rejsemål, der har oplevet den største stigning i antal danske søgninger sammenlignet med sidste år. Derudover er der også en voksende interesse for østrigske byer som Salzburg og Innsbruck sandsynligvis på grund af en lang skisæson i år.”

Ifølge momondos analyse af danske rejsesøgninger har den polske havneby Gdansk oplevet den største vækst i rejsesøgninger med en stigning på 125% sammenlignet med 2017. De østrigske byer Salzburg og Innsbruck ligger på henholdsvis anden- og tredjepladsen på listen over de mest trendende europæiske destinationer i påskeferien. Til sammenligning var Sofia sidste år danskernes mest trendende rejsemål efterfulgt af Split og Chania.

USA, Asien og Nordafrika hitter også i påskeferien

Det er dog ikke kun europæiske storbyer, danskerne drømmer om. Flere har blikket rettet mod mere fjerne kyster. momondos analyse viser nemlig, at New York, Dubai, Marrakesh, Bangkok og Miami fortsat er blandt danskernes favoritter.

Samtidig har Punta Cana i Den Dominikanske Republik oplevet en stigning i søgninger på 214% fra 2017 til i år og er dermed den mest trendende destination uden for Europa blandt danskerne. Selvom Marrakesh længe har været en populær favorit blandt danske rejsende er den marokkanske by Agadir også kommet i danskernes søgelys. Byen lander i år på en andenplads over de mest trendende destinationer i påskeferien.

Flybilletter til favoritdestinationer er faldet i pris

Overvejer du en tur til udlandet i påskeferien, så kan der være gode priser i sigte. momondos analyse viser, at danskere, der sætter kurs mod den engelske hovedstad, kan spare op til 12% på flybilletter sammenlignet med sidste år, mens Barcelona byder på besparelser på helt op til 45%. Rejsende mod Paris kan se frem til at spare 10% på deres rejse, ligesom billetter til Malaga også er faldet i pris.

“Et stigende udbud af ruter til europæiske storbyer, særligt ført frem af flere lavprisselskaber, betyder, at det er blevet både nemmere og billigere at rejse på storbyferie,” siger Lasse Skole Hansen.

Derudover viser momondos analyse, at der er penge at spare på billetter til Marrakesh og Miami, som er blevet op til 44% og 31% billigere at købe sammenlignet med sidste år.