Der venter 250 helt nye studerende noget af en velkomst, når de på mandag den 14. september stempler ind på Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle.

De studerende kastes nemlig hovedkulds ud i tre hæsblæsende dage under navnet ”Creator Bootcamp”. Der står innovation og entreprenørskab på programmet fra morgen til aften, og al undervisning foregår på engelsk.

– Vi er selvfølgelig helt på det rene med, at de studerende kommer uden nogen form for faglighed eller baggrund som iværksættere. Målet er, at de fra dag ét får et indtryk af, at innovation og entreprenørskab hører med, næsten uanset hvilken uddannelse du vælger hos os, siger Henrik Brændstrup, projektleder, Erhvervsakademiet Lillebælt.

Mere end buzzwords

På erhvervsakademiet, som også har adresse i Odense, har man således en målsætning om, at 80 procent af samtlige studerende skal have arbejdet med innovation og entreprenørskab under deres uddannelse – vel at mærke på en måde, som er konkret og praksisrettet.

– Ord som innovation, entreprenørskab og iværksætteri kan nemt blive meget luftige. De studerende skal forlade os med en vished om, at det ikke blot er smarte buzzwords, men rent faktisk et væsentlig element i udvikling af virksomheder og opstart af nye, siger Henrik Brændstrup.

Af samme grund er det også ægte virksomheder, som byder sig til, når Creator Bootcamp løber af stablen fra på mandag. En vandforsyning og et busselskab er blandt de virksomheder, som for en stund lægger idéudviklingen i hænderne på unge, kreative hoveder.

 

Fakta: Creator Bootcamp skydes i gang 14. september kl. 08.00 og slutter den 16. september kl. 16.00. Creator Bootcamp afholdes på Campus Vejle, Boulevarden 48, 7100 Vejle, hvor Erhvervsakademi Lillebælt har lånt lokaler til det store arrangement.