Hellestedet i Vester Voldgade i Fredericia er brændt ned – igen. Politiet udelukker ikke, at det er en påsat brand. Formand for Senior- og Socialudvlaget Søren Larsen (A) har sat alt i gang for at sikre en hurtig løsning, så der er et sted, hvor de udsatte borgere kan søge hen, allerede i weekenden.

Fredag klokken 00:28 fik TrekantBrand en melding om, at der var opstået en brand i Fredericia på hellestedet. Ingen kom til skade, men stedet er nedbrændt.

– Jeg bliver trist og ked af det, det er mennesker, der har det svært i forvejen. Jeg ved ikke om det er bevidst eller om det er et uheld, men det er synd for borgerne, som det går udover, siger Søren Larsen, der reagerede prompte, da han hørte om branden:

– Jeg tog kontakt til forvaltningen og har bedt dem om, at vi får etableret noget midlertidigt, så vi har noget til weekenden. Det er en kold tid, vi går imøde. Vi arbejder på at få en midlertidig container ligesom sidste gang det brændte. Borgerne søger hertil, og det er svært at få fat i dem, derfor skal det op at køre hurtigst muligt. Vi skal have ordnede forhold og bliver nødt til at se om vi skal have et sprinkleranlæg, så vi undgår det fremover. Heldigvis er det metal, så det ikke brænder helt ned, forklarer Søren Larsen.

Søren Larsen ved Hellestedet. Foto: AVISEN

Da man opførte hellestedet igen var det efter, at have været på inspirationstur i Odense. Der tog man flere ting til sig, og nu åbner Larsen op for at tage endnu et middel i brug, som man så på turen.

– Jeg tror på en kameraløsning som i Odense Kommune. Det giver tryghed, men skal vi have kamera op, så skal det være i samråd med brugerne, der kommer her, udtaler Søren Larsen.

Muligvis påsat brand

Vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard oplyser, at der er bestilt en brandundersøgelse, der skal klarlægge, hvad der er sket.

– Vi kan ikke udelukke det er påsat, så vi laver en brandundersøgelse og afventer om den kan føre os nogen veje, siger Ellesgaard og fortæller, at politiet gerne høre fra vidner, der har set noget i tidsrummet omkring klokken 00:28.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med branden.