Til foråret flytter headspace, der er et forebyggende tilbud til unge, ind i den gamle børnehave på Fredericia Sundhedshus

Nu er der mere hjælp på vej til børn og unge med ondt i livet. Til foråret åbner headspace, der er et rådgivningscenter for børn og unge mellem 12 og 25 år, i sundhedshuset i Fredericia som et supplement til kommunens øvrige tilbud til unge.

”I Sundhedsudvalget har vi stor fokus på forebyggelse og den mentale sundhed blandt kommunens unge, så det glæder mig, at headspace har valgt at rykke ind i sundhedshuset her i Fredericia. Det er også med til at virkeliggøre vores vision om, at sundhedshuset også rummer frivillige aktører”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Det er Det Sociale Netværk, der har underskrevet en aftale med Fredericia Kommune, som betyder, at børn og unge kan få hjælp, støtte og samtaler om alt fra spiseforstyrrelse og selvskade til konflikter og kærestesorger i det nye headspace Fredericia.

”Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes os at få headspace til Fredericia. Det giver os mulighed for at komme i dialog med de unge på deres præmisser. Jeg håber, at headspace Fredericia bliver et fristed for vores unge borgere med ondt i livet, og jeg har bestemt en stor forventning om, at vi med headspace kan hjælpe mange unge videre i livet. Det er et glimrende tilbud, som jeg vil opfordre vores unge mennesker til at gøre brug af”, siger Peder Tind, formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

headspace har, siden det blev etableret i 2013, hjulpet omkring 29.000 børn og unge med stort set alle slags problemstillinger, og med centret i Fredericia er man gået fra seks til 18 headspaces på landsplan.

”Vi ser meget frem til foråret, hvor vi kan åbne dørene i headspace Fredericia, så børn og unge i kommunen kan få et frirum, hvor der er tid, lyst og kompetente folk, der kan rådgive om problemer – dem der kan virke små og ubetydelig, såvel som de store uoverskuelige”, siger Trine Hammershøy, der er direktør i Det Social Netværk/headspace Danmark.

Fredericia Kommunen håber, at headspace Fredericia kan være med til at fremme den mentale trivsel hos de unge, så færre får brug for professionel hjælp, og at deres psykiske problemer i mindre grad står i vejen for, at de får taget en uddannelse eller bliver en del af arbejdsmarkedet.

”Vi glæder os til samarbejdet, og resultaterne fra de andre headspacecentre i Danmark gør, at vi har store forventninger til samarbejdet”, siger Ole Steen Hansen, formanden for Børne- og skoleudvalget”.

Fakta om headspace

headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen fra 12-25 år, der er drevet af over 400 frivillige på landsplan og få fastansatte. I headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på unges præmisser, og der er ingen ventetid og journaler.

Find flere oplysninger om headspace på www.headspace.dk