Forside Fredericia Headspace fejrede et års fødselsdag

Headspace fejrede et års fødselsdag

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Headspace i Fredericia fejrede fredag eftermiddag et års fødselsdag, og i den forbindelse var der blandt andet taler fra Peder Tind (V) og centerchef Anders Friche.

Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen fra 12-25 år, der er drevet af over 400 frivillige på landsplan og få fastansatte. I headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på de unges præmisser, og der er ingen ventetid og journaler.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Sidste år åbnede Headspace i Fredericia, og i dag var tiden kommet til at fejre stedets et års fødselsdag.

Første taler var Peder Tind (V), som er formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“I kan meget mere end et-årig i virkligheden kan. Jeg er stolt over, at vi kan så meget i Fredericia, når det kommer til det sociale område og det at gøre noget for andre mennesker, som har en svær situation i livet. At vi kan gøre noget for dem er jeg stolt over.”

“Noget vi har talt om løbende er, at I gør noget sammen med andre aktører, fordi I kan ikke alene. Det er meget det jeg er stor tilhænger af. Vi kan ikke noget alene, men sammen kan vi. Det, at I spiller sammen med kommunen og andre gør, at I står stærkere.”

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Jeg forventer, at I kommer til at spille en endnu større rolle. Vi talte om inden vi startede, at I har haft mange samtaler igennem året. I har gennem året haft 20 frivillige, og det vidner om, at der er fredericanere, som vil løfte opgaven. Det gør mig stolt . Vi som politikere er taknemlige for, at I er her og I har vores opbakning til det I gør,” sagde Peder Tind, der efterfølgende overlod ordet til centerchef Anders Frische.

“Det har været et begivenhedsrigt første år her, som har været fedt. Jeg vil gerne bakke op om det Peder Tind siger med samarbejdet. Personligt kendte jeg ikke noget til Fredericia, da vi åbnede for et år siden, men vi har haft samarbejdspartnere, som har taget godt imod os. Det har været uddannelsesinstitutioner, det har været familieafdelinger, Sundhedshuset som vi hører sammen med og hvor mange af vores tætteste samarbejdspartnere bor.”

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Vi har ikke et præcist talt på, hvor mange vi har talt med, men vi har talt med over 200 forskelige unge mennesker i det første år. En stor del af dem har vi hjulpet godt og de har fået meget ud af at komme her har de fortalt os. En del af dem har vi tænkt, at de har brug for andet og mere end os, og hvor vi har hjulpet dem videre til gode tilbud i byen. Det er en en af vigtigste ting fra vores side, at vi kender vores begrænsning og hvordan vi skal hjælpe de unge videre,” sagde Anders Frische.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Fakta om Headspace

Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen fra 12-25 år, der er drevet af over 400 frivillige på landsplan og få fastansatte. I headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på unges præmisser, og der er ingen ventetid og journaler.

Find flere oplysninger om headspace på www.headspace.dk

http://www.sct-knud.dk/
DEL