Søndag d. 11. august afholdes der en handicapdag i Kanalbyen fra klokken 12:00 og frem til klokken 16:00. Manden bag arrangementet er Brian Nuppnau, der er kørestolsbruger og derfor har taget initiativet.

Der sker ikke nok for handicappede i Fredericia. Det har Brian Nuppnau nu taget konsekvensen af.

“Da jeg selv blev handicappet kunne jeg se, at der ikke sker nok for handicappede her i byen, så jeg har besluttet mig for at lave en temadag på havnen,” siger han til Fredericia AVISEN.

Hvad betyder det for dig at komme på havnen?

“Det betyder alt. Østerstrand og havnen er perfekt for handicappede, da der er wc’er man kan komme på og fine cafeer, hvor der er dejligt personale, som hjælper de handicappede,” siger Brian.

En af tingene, som der kommer til at ske til arrangementet er, at der kommer en lift så alle kan komme ned på på SUP-boards og i en kajak.

“Jeg fik undersøgt om man kunne gøre det og fandt et firma, der kommer og sætter en op. Det er virkelig et af de største ønsker, som man har, når man er i rullestol, når man ikke kan komme i vandet normalt, så det er virkelig fedt,” forklarer Brian.

Brian oplever stor opbakning til arrangementet, og når han spørger erhvervsdrivende om de vil være med til at samarbejde bliver han mødt med ja-hatten.

“Ligeså snart, at jeg nævner arrangementets indhold, så tøver folk ikke og siger ja,” forklarer Brian, der håber at kunne gentage arrangementet:

“Hvis dagen bliver succesfuld og vi er heldige med vejret, så håber jeg, at vi laver det til en forening og giver det en fast dato. Vi skal ud at søge fonde for at få hjælp til at lave større arrangementet og andre ting, der koster penge,” forklarer Brian.

Brian Nuppnau driver hjemmesiden handicapsamfundet.dk, som man kan læse mere om her.

www.fcfredericia.dk