Fredericia AVISEN rykker dagens frokost ud af huset. Til et rejsegilde fornylig, stak Tommy “pølsemand” Jensen hovedet ud af den mobile pølsevogn og udfordrede kulturredaktøren. På en dag, hvor solen skinnede og bøfferne var større end normalt, kunne den mindste mand trække sig sejrrigt ud som vinder.

Normalt sidder vi og smører vores rugbrød på kontoret, men i dag var der bøfsandwichchallenge på Havnegrillen. Tommy “pølsemand” Jensen havde kækt inviteret redaktionen og nu var scenen sat i solskinnet udenfor Havnegrillen. Tommy tog pænt i mod og var i godt humør, ved en hurtig scanning af vores kropsform, kunne Tommy ikke komme med et vindertip.

“Det startede egentligt med, at en kammerat som er lastbilchauffør efterspurgte en truckerburger. Det var en burger med stor bøf og pommes frittes, dertil skulle der være to Cocioer”,siger Tommy.

Der gik ikke længe, før der var købt større boller, større bøffer og hvorfor så ikke også lave den til en bøfsandwich. Det kom der en udgave ud af med 450 gram bøf, “men den er nok nærmere de 500 gram, den i skal have i dag har 600 gram bøf“, griner Tommy.

Sportsredaktøren i sit rette element. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Mens Tommy serverer, fortæller han lidt om vores chancer for at klare udfordringen, hjemmefra havde vi seedet Patrick Viborg som vinder.

“Man kan ikke se på folk, hvem der kan spise op”, siger Tommy og fortsætter, “Nogle gang kan det være en spinkel person, der spiser bøfsandwichen med en stor portion pommes frittes og slutter af med en vaffelis”.

Jeg skal indrømme, at jeg var lidt kæk, inden vi gik i gang, hvad kunne gå galt på en bænk i solen, hvor det luftede lidt samtidigt. Humøret var højt og bøfsandwichen med det farlige navn, Monsterburger, stod foran os, som en udfordring.

Monsterburger i dagens vesrion med 600 gram oksekød. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Bare ved at flytte rundt på tallerkenen kom første klump i maven, den var ikke bare tung, den var monstertung. Som en drøm, der starter godt, men har for meget af det gode. Der er ro rundt omkring bordet og der skules til hinandens tallerkener, jeg som kulturredaktør og burgerelsker føler mig godt i gang.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der kommer sjældent noget godt ud af at være kæk, den tyndeste i flokken Chefredaktør Andreas Dyhrberg Andreassen viser sig at være i god form. Chefredaktøren lignede en vinder, men der blev skulet til Patrick Viborg der til tider sendte sovseeskapader til højre og venstre med sine hurtige og begejstrede bevægelser med både kniv og gaffel.

Monsterburger Nameste. Foto: Patrick Viborg, Fredericia AVISEN

Jeg måtte ud og gå en lille vandring rundt om grillen for at til sidst bede til alle højere magter for at kunne sætte en slutspurt ind. Der var ingen hjælp at hente og det hjalp på ingen måde, at Tommy der udover at være pølsemand, også var dommer, kommenterede på, at jeg skuffede.

Chefredaktøren sendt til tælling hen mod sluttidspunktet. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Chefredaktøren førte stort og det kom som en kæmpe overraskelse, at han pludselig også tog sig bænktid. Om det var spil for galleriet vides ikke, men han kom på benene igen og satte en slutspurt ind, som gjaldt det nationens ære.

Den sidste mundfuld før vinderen kunne kåres. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Næsten som Tommy kom gående ud med præmien til vinderen, indtog Andreas Dyhrberg Andreassen den sidste bid. Min tallerken var et skuffende syn, jeg var gået kold for tidligt, min kådhed havde givet bagslag.

Vinder af Monsterburger challenge Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Tommy stod for præmieoverrækkelsen og man skulle næsten tro, det var løgn, men Andreas havde også plads til en softice. Han viste stort overskud gennem konkurrencen og kørte psykologisk krigsførelse, ved at dyppe kød i andres sovs og rent nonchalant spotte fugleracer ud fra deres kald, mens vi to andre var i krise.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
  1. Pladsen – Andreas Dyhrberg Andreassen – 100 procent monster
  2. Pladsen – Patrick Viborg Andersen – 90 procent monster
  3. Pladsen – Thomas Lægaard – 50 procent monster

Der er ingen tvivl om, at bøffen eller bøfferne i denne monsterburger er af høj kvalitet, sovsen smager som den skal og resten af pølsevognstilbehøret er som det skal være. Den koster 70 kroner, på papiret står der 450 gram, jeg var ikke mand nok for at spise op, er du?

Mens vi spiste var der aktivitet på et billede, jeg havde lagt op på min private Facebook, mine venner og følgere var bange for madspild. Hvis man er kender af Fredericia AVISEN, så ved man, at vi har en mascothund, der hedder Alba. Alba er vores ansvarlige medarbejder, der eliminerer alle former for madspild.

ALBA den miljøbevidstemedarbejder. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Tommy foreslog, at vi også testede hans isbod i dag, men der blev nedlagt veto fra redaktionen, den må vi have tilgode. Næsten som tre zombier forlod vi Havnegrillen, næste gang kan jeg godt nøjes med en mindre bøfsandwich. Men er der noget mere herligt end en burger med sovs.

http://bit.ly/sofielindelecture