Den største præstation i fredericiansk fodboldhistorie. Det kan ikke stå til diskussion, efter FC Fredericias triumf på 3-1 mod AaB i DBU Pokalen.

Det vil være synd at sammenligne triumfen med andre sportsgrene, så vi lader det blive ved fodbold. Det andet vil blive som at sammenligne pærer og æbler.

Det er enestående det FC Fredericia leverede. En mandfolkepræstation, der virkelig giver genlyd i fodbold-Danmark – det er altså imponerende af Fredericias NordicBet Liga-mandskab. At ekspedere AaB ud af pokalkvartfinalen, og så på den måde det skete på.

Normalvis, når lavere rangende hold triumferer mod tophold, er det via fysik, fight og held. Javist fightede Fredericia alt de havde lært, men de var ganske enkelt AaB overlegne i første halvleg, hvor kampen blev afgjort. Fredericia spillede med en pondus, der hører hjemme i Superligaen i de 45 minutter – og måske endda i mesterskabsspillet.

Det er det helt store svendestykke for træner Jesper Sørensen. Der er ingen profiler, der skiller sig voldsomt ud i Fredericia. Sørensen har fået dem til at arbejde som en enhed, hvor holdet er i fokus til en omgang teknisk, lækker fodbold.

Enkelte spillere skiller sig skiftevis ud. I kampen mod AaB var det specielt skarpretteren Dennis Høegh med to scoringer og den offensive profil, Anders Holvad, der stjal billedet. I andre kampe har det Niels Letort, i en tredje kamp Mads Eriksen. Ja, sådan kan vi blive ved. Derfor er FC Fredericia et svært hold at spille mod for tiden, men det er samtidig også deres svaghed. At de ikke har spilleren, som man bare er sikker på en voldsom god præstation fra hver gang – eller spilleren, der med statsgaranti nok skal banke 15 mål i kassen pr. sæson.

Dagen ramte Fredericia mod AaB, og det viser hvilket potentiale, der faktisk er i fredericiansk fodbold. Et andet potentiale, som vi heller ikke må glemme, var tilskuermæssigt. Det var flot med 2.466 tilskuere på Monjasa Park, og det vidner om, at det fredericianske publikum nok skal bakke op om holdet, når den rette modstander kommer på besøg. AaB er ikke helt toppen af kransekagen, men en pokalkvartfinale kunne altså godt lokke fredericianerne på Monjasa Park.

Lad os nu alle nyde den flotte triumf, og se frem til endnu en stor fodboldoplevelse i pokalsemifinalen, der uanset udfaldet bliver historisk.

Det var imponernede, FC Fredericia. Hatten af for den præstation mod AaB.

-PVA-