Det kan kun glæde en kulturredaktør at støde på et udvalg af modehatte, som jeg på ingen måde havde regnet med at finde hos Vestbyens Herretøj. Vi besøgte butikken i en anden anledning, men det kom der altså en artikel ud af, fordi kulturredaktøren i forvejen sætter sin hat som han vil.

Det var som en verden der gik i stå da jeg så det store udvalg af hatte som der er hos Vestbyens Herretøj. Jeg har ofte selv købt en ny funky hat, når jeg har været i Berlin eller Hamborg, nu står jeg her på Vejlevej og er ved at finde dette års sommerferiehat.

Lidt explorerstil og meget luftig sixpences. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er som om at, mænd bliver mere og mere modige og fri når de påklæder sig, nu gør det ikke noget, at der er blomster eller laksefarver på tøjet, det kommer også hatteelskerne tilgode. Dog er det dog mest Panamahatten og sixpence man ser i bybilledet, dog i flere forskellige afskygninger. Begge typer er også her ved Henrik Hansen i Vestbyens Herretøj, men det er dog en bestemt type hat, fra mærket Chillouts, som fanger min opmærksomhed.

Funky hatte fra Chillouts. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

At gå med hat er noget andet end at gå med Cap, der er det ofte kun farven eller motivet der kan variere. Når det kommer til hatte er der formen, højden og skyggen, så kommer materialet, båndet og hvad der ellers må være af gejl. I mine øjne er det meget simpelt hvem der kan bære at gå med en hat, det kræver, at den person der går med den kan lide at have hatten på. Hvis man har fundet den rigtige model og bærer den med stil, så kan det være svært ikke at udstråle noget specielt. Jeg valgte den første du ser, med den blå skygge og mørkebrune læderrem, den bliver svær at få mig til at tage af i sommerferien.

Kendte mænd med hat

Hatte er blevet meget populære igen, og med jævne mellemrum går jeg også med hat. Chefredaktør Andreas Dyhrberg Andreassen var tidligt ude i år med hattemoden, han havde valgt en såkaldt Panama-model.

En stærkt hattebærer af Panama modellen.

Samuel Jackson er en vaskeægte hattemand, han bærer både sixpence, hatte, caps og alt midt imellem med stil.

Burt Reynolds gjorde cowboyhatten moderne ved mange andre end cowboys.

Dr Livingstone lagde direkte navn til sin egen hat.

Indiana Jones havde også altid hans robuste explorer udgave af en cowboyhat.

Skriv gerne i kommentarfeltet hvad din yndlingsmodel er, eller hvem du synes bærer en hat med stil?

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her