Hartmanns er en af Danmarks bedste arbejdspladser. Konsulentvirksomheden, med kontor på Vesterballevej i Fredericia, indtager en top-10 placering for femte år i træk i Great Place to Works nye undersøgelse. Adm. direktør Anne-Mette Ravn ser årets placering som udtryk for, at Hartmanns medarbejdere er dedikerede og i fællesskab arbejder for at skabe den gode arbejdsplads.

Der er for alvor kommet gang i jobmarkedet igen. Men økonomisk fremgang er ikke nummer et hos alle. Hos Hartmanns med adm. direktør Anne-Mette Ravn i spidsen, har man en omsætning omkring 250 millioner kroner, men det er ikke tallene, der er det vigtigste – det er medarbejdertilfredsheden og det gode arbejdsliv.

– Vi er stolte af at være blandt Danmarks ti bedste arbejdspladser – det er en flot placering, som først og fremmest skal tilskrives vores dygtige og engagerede medarbejdere, der hver dag arbejder for at gøre en forskel i menneskers jobliv. I 2009 opstillede vi et strategisk mål om, at vi fem år i træk ville være blandt de ti bedste arbejdspladser i Danmark, og det mål har vi nået i år, fortæller Anne-Mette Ravn, adm. direktør i Hartmanns.

Konsulenthuset er, som et af de eneste af sin slags, placeret højt på listen blandt virksomheder fra teknologibranchen og medicinalindustrien. Ifølge Anne-Mette Ravn er det andre goder, end dem de tungere virksomheder tilbyder sine ansatte, der har sendt Hartmanns op på listen over medarbejdertilfredshed.

– Selvom det går rigtig godt hos Hartmanns, mærker vi ikke samme fremgang i konsulentbranchen, som man gør i fx informationsteknologi. Virksomheder fra teknologibranchen, som dominerede Great Place to Works undersøgelse sidste år, eller virksomheder i medicinalindustrien, har nogle andre muligheder for at skabe medarbejdertilfredshed med alt fra gourmet-kantine til formel 1-rejser. Hos Hartmanns er det nogle andre tangenter, vi spiller på for at skabe arbejdsglæde. Hartmanns er et fællesskab, og vi bliver ved med at arbejde for at være en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne trives. Undersøgelsen peger på, at anstrengelserne har båret frugt, siger Anne-Mette Ravn.

Medarbejderne i centrum
Hos Hartmanns arbejder de på at løfte medarbejdertilfredsheden med små midler. Det gør man blandt andet ved hjælp af en såkaldt dynamisk Arbejdsglædegruppe, som igennem en lang årrække har arbejdet målrettet på at skabe arbejdsglæde for medarbejderne i organisationen og styrke en ambitiøs og visionær intern kultur. Arbejdsglædegruppen udgøres af medarbejdere på tværs af afdelinger og jobfunktion og fungerer i stedet for en traditionel HR-afdeling.

Hartmanns mærker effekten. Konsulenthuset har inden for de seneste tre år investeret fire millioner kroner i værdier som arbejdsglæde og work-life balance. Det har bl.a. givet lavere sygefravær, færre opsigelser og en nettogevinst på 16 millioner kroner.

– En virksomheds image er i dag, i højere grad end nogensinde før, båret af medarbejdernes forståelse, blandt andet på grund af medarbejdernes mulighed for at kommunikere til omverdenen om deres arbejdsplads på de sociale medier. Derfor er jeg som direktør rigtig glad for den anerkendelse, der ligger i vores flotte placering i årets undersøgelse, siger adm. direktør, Anne-Mette Ravn.

Om Hartmanns

Hartmanns er et nordisk konsulenthus på jobmarkedet – med 12 kontorer i Danmark og et i Norge. Hartmanns arbejder med ydelser inden for: ‘Ansættelser’, ‘Fastholdelse’, ‘Afvikling’ og ‘Rådgivning tilbage til jobbet’. Det gør de gennem rekruttering, vikarservice, rådgivning og Newplacement, hvor fokus altid er at skabe succes i menneskers jobliv.
Hvert år løser Hartmanns 1.000 rekrutteringer til faste jobs, 2.000 Newplacement-forløb og 12.000 vikarordrer. Hartmanns blev grundlagt i 1996 og har 130 medarbejdere.