Fredericia AVISEN fanger de nye trends, hvis du var en af dem, der var på jagt efter Pokemon, så kan du godt finde din powerbank frem og snørre skoene igen. Denne gang skal du dog ikke jagte små monstre, nu er det magien og trolddommen, der er i højsædet.

Harry Potter spil

Det store fortryllende og magiske univers fra de mange bøger og film om den lille og smånørdede troldmandslærling Harry Potter er ved flere lejligheder prøvet gameificeret uden den store succes. Specielt mobilspilsatsningen Hogwarts Mystery slog helt fejl. Spillet blev kritiseret for at være et såkaldt “pengespil”, altså at være gratis, men at ventetiden og mulighederne hele tiden var baseret på, at man skulle lave de såkaldte mikrotransaktioner, som er små tilkøb i et ellers gratis mobilspil.

Dengang gik Troldspejlets egen Jacob Stegelmann ud og advarede mod spillet og dets fokus på mikrotransaktioner. Han udtalte direkte, at man skulle undgå at downloade det.

Wizards Unite

Men, men, men, det ser ud til, at der er blevet lyttet til fans af Harry Potter og udviklerne bag Pokemon Go har været ind over det nye Wizards Unite. Spillet er det, man kalder et augmented reality-spil -det betyder, at det er en blanding af den virkelige verden og den virtuelle verden, vi har lært at kende gennem spil.

Du kender parolen fra Pokemon Go og Wizard Unite er ingen undtagelse, du skal på farten igen. Der skal udforskes og du skal ud på gaden, i parker og på marker for at opleve magien. Magien opstår, når din telefon bruger sin teknik til at lægge et filter over det, du ser – her kommer blandingen af den virkelige og virtuelle verden, når du kaster magiske besværgelser.

Harry Potter, Ron Weasley og Hermoine Granger er i front af spillets historie og der skal laves orden i mugglernes verden.

Jeg har prøvet at downloade spillet i dag og jeg føler mig hjemme ved første øjekast, selve kortet og måden at bevæge sig på minder meget om Pokemon Go. Der er flere gode tilkendegivelser fra folk, der er i gang, jeg spår det til at kan blive sommerens helt store dille, og at den goodwill, som de mistede på Hogwarts Mystery kommer tifoldigt tilbage.

Hvis du vil med fra start, så hent det i appstore eller googleplay, det har potentialet til noget stort, vi ses i Wizard Unite.

http://prinsenafegypten.dk