Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti

Forholdene omkring byrådet og rådhuset taler for sig selv lige nuog viser med al tydelighed, at det er påkrævet med stort fokus på politisk ledelse og politisk adfærd. Hos et samlet byråd. Politisk ledelse der ikke udviser passivitet, hvis man bliver opmærksom på forhold, der ikke skal foregå. Adfærd, hvor man ikke stiltiende accepterer bekymrende forhold, men hvor man udviser mod til at stille kritiske spørgsmål til en så kraftig magtudøvelse. Politisk ledelse og adfærd der viser, at man sidder som folkevalgt på vegne af demokratiet. 

Når så stor en sag kører og med en forestående valgperiode, så ville jeg som nuværende byrådsmedlem være meget forsigtig med at bruge ord som ordentlighed, åbenhed, tillid og ærlighed. Det vil bare klinge hult hos borgerne. Det er derfor positivt at konstatere, at der er lidt ærlighed omkring den særdeles vanskelige situation Fredericia befinder sig i. Men ærligheden bør også bruges til at sige, at man jo som samlet byråd åbenlyst har sin del af ansvaret. Ikke det juridiske ansvar, men det politiske, moralske og ledelsesmæssige ansvar. 

Uagtet om man har haft kendskab til noget, og om det er pligtforsømmelse eller ej, så vil det alene af moralske og etiske grunde være klædeligt, hvis man som nuværende byrådsmedlemgør sig overvejelser om, hvorvidt man overhovedet bør fortsætte i byrådet, eller man har nået sin udløbsdato som folkevalgt. Man vil kun vise mod og ærlighed, hvilket alt andet lige må give større respekt hos borgerne. 

De rammer og regler, som byrådet er underlagt, er så rigeligt reguleret og klart defineret. Men det forudsætter at man kender dem og rent faktisk navigerer ud fra det. Man må aldrig blive så afhængig af magten, at man tilsidesætter alle juridiske, etiske og demokratiske standarder og værdier. 

For mig at se er der kun to ting, der kan medvirke til genopretningaf kulturen og tilliden til demokratiet i Fredericia; nemlig stortfokus på hvordan politisk ledelse skal udøves af et samlet byråd, og hvilken adfærd man viser eller mangler som politiker. 

Man skal stille sig selv spørgsmålet, om man kan leve med, at man har forsømt sine pligter. 

Det er ikke kun regler, det handler om. Det er ordentlighed og ens eget moralske kompas. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer