Fredericia AVISEN elsker gaming og nye teknologier. For nyligt introducerede Sony, PlayStation Now og jeg tog det i brug med det samme og indløste en prøveperiode.

Jeg startede med at være lidt forvirret over, hvad det var, fordi det var gået min næse forbi. Dog havde jeg hørt om, at vi snart kunne streame spil og det er præcis, hvad PlayStation Now er. Altså prøveperioden er gratis, og så kommer det til at koste 109 kroner pr. måned for at kunne spille på nuværende tidspunkt op til cirka 600 titler.

Det fungerer sådan, at man ikke behøver at have en disc mere, eller overhovedet at downloade spil. Det er noget, jeg har savnet og det kommer helt sikkert til de helt nye spil også. Man vælger blandt de mange titler, der er på PlayStation Now, og så spiller man bare. Den tjekker om ens internet forbindelse er god nok, og så spiller man bare løs. Jeg var lidt kritisk, men det virkede fra start, for mig er det en ny verden, der er åbnet, og jeg kan lide den. Spillene kan også downloades.

Jeg tager fat i spileksperten Thomas Bense fra Pixel.tv, som fortæller om den nye tjeneste:

Pixel.tv
Thomas Bense ekspert fra Pixel.tv Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det er fremtiden, både google Microsoft og alle de andre er også på vej ind i det. Lige nu er der en masse teknik og rettigheder og alle mulige ting, der skal styr på, men om et år eller to, har vi tjenester som vi kender fra Netflix, HBO og Viaplay. Det er en slags spillenes Netflix, så du har et stort bibliotek, du kan vælge fra, hvis FIFA er dit yndlingsspil, så ligger det inde i dit bibliotek, så er det den titel, du spiller i de tre til fire måneder, du synes, det er sjovt, når der kommer noget andet, vælger du noget andet til dit bibliotek. De laver et stort udbud af underholdning, og så vælger du det, som du har lyst til”

red
Red Dead Redemption 2 i fysisk spil. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvad med konkurrencen til fysisk spil og butikker?

“Det kommer til at være en alvorlig udfordring til det, vi kender i dag. Det er lidt ligesom, det har været for musik-, film- og tv-branchen. Man var velkendt med fysiske diske og downloads, men så kom der Spotify, Netflix og alle de andre. Grunden til at spilbranchen har været så lang tid om det er fordi, at der er mange flere udfordringer omkring spil, end for eksempel musik og film. Der er også sådan nogle af de børnesygdomme, der vil være i starten. Det er måske tilgiveligt, hvis man ser en serie og det hakker, men helt utilgiveligt, hvis det er spil. Alt det der tror jeg nok, de skal få løst, så det mest interessante på sigt er, hvem har det bedste bibliotek, hvem har det bedste udbud af spil”, siger Thomas Bense.

Apex Legends. Screenshot fra Electronic Arts

Hvad så med gratis spil bølgen?

“Fortnite og Apex Legends har gjort det virkeligt godt som gratisspil, så mange har set, at man nødvendigvis ikke skal betale så meget for at få spillet, men forretningsmodellen er, at man alligevel køber noget, når man har det. Streaming kan godt blive lidt en udfordring, hvorfor skulle man betale et månedlig abonnement for Fortnite, hvis det er gratis som udgangspunkt. Fortnite vil få en udfordring ved det, fordi de kan jo ikke ligge på online streamingtjenester, hvis deres mål er, at du skal hente spillet pillet ned og i øvrigt købe en masse tilbehør. Der er lige nogle forretningsmodeller, der skal finpudses der. Jeg tror både, de her gratis spil bare tager til og at streaming af spil bliver helt normalt på linje med Netflix og HBO.”, siger Thomas Bense.

Det bliver spændende at følge denne nye tendens, jeg har allerede besluttet at lade mit abonnement køre videre efter prøveperioden.

https://www.billet.dk/john-rasmus-bjerg-i-en-hyldest-til-john-mogensen#bio
Skal du med til en folkefest? Så klik her (Annonce)