Fra i dag er det ikke længere muligt at købe mentolcigaretter grundet nye regler fra EU-Kommisionen. 

Der venter en ny hverdag for de rygere, der har været vant til at ryge mentolcigaretter.

Nye EU-regler på tobaksområdet gør, at det fra midnat ikke længere var lovligt at sælge mentolcigaretter i danske butikker og kiosker. Det nye EU-direktiv kræver også større advarsler på cigaretpakker og strammere regler for e-cigaretter.

Tilbage i 2014 blev direktivet godkendt, men sagen røg for EU-Domstolen, hvor der først faldt en afgørelse i 2016.

“Det nye direktiv om tobaksvarer fra 2014 tilsigter dels at fremme den rette funktion af det indre marked for tobak og relaterede produkter med udgangspunkt i et højt sundhedsbeskyttelsesniveau, navnlig for unge, dels at opfylde Unionens forpligtelser i henhold til WHO’s rammekonvention om tobakskontrol,” står der i afgørelsen.

Månedens vin
Fredericia Vinhandel har oplevet effekten af, at mentolsmøger er blevet forbudt at sælge. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Fredericia Vinhandel løb tør to uger siden

Hos Fredericia Vinhandel bliver der ikke kun langet vin over disken. Dagligt kommer der stamkunder ind for at købe cigaretter hos den intime vinhandler.

Flere af kunderne er til mentolcigaretter, og med udmeldingen om, at mentol ville blive forbudt at sælge har Fredericia Vinhandel oplevet et stort tryk på salget.

“Vi løb tør for mentolsmøger for 14 dage siden, og vi har ikke kunne få nogle hjem fra leverandører. Nogle kom herind for at købe 5-6 pakker ad gangen for at have til den nærmeste fremtid, så vi har i dén grad kunnet mærke det nye tiltag,” siger indehaver Henrik Petersen til Fredericia AVISEN, der under besøget i Fredericia Vinhandel, meget paradoksalt, oplevede en kunde, der kom ind for at købe en pakke smøger, dog ikke med mentol.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer