Fredericia AVISEN kan fortælle, at Franziska Nielsen overtager Haps i Vendersgade, det betyder nyt navn og et sundt alternativ, hvor kalorier, proteiner og fedt vil blive nøje målt.

Franziska Nielsen har arbejdet i køkken i syv år og har en professionsbachelor i ernæring og sundhed. Det er den kombination, der gør, at hun føler sig rustet til at åbne en sandwichbar med sundhed i fokus.

“Alle salaterne bliver ernæringsberegnede, så det er den korrekte mængde af fedt, kulhydrater og proteiner. 40 procent af måltidet skal være kulhydrater, 20 procent skal være proteiner og så skal der være 15-20 procent fedt i, det er på den måde, at det bliver beregnet”, siger Franziska Nielsen.

“Det er en drøm om at åbne min egen cafe med sund mad, men da jeg fik muligheden for det her, så tænkte jeg, at det var en god start at åbne her i Vendersgade“, siger Franziska.

Franziska har kontaktet forskellige bilforhandlere med henblik på at lave firmaaftaler til frokostordninger og hun håber på at kunne overtage nogle af de tidligere ordninger som Haps havde med Fredericia Kommune og Fredericia Teater.

Snart kommer ny sandwichbar. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Der vil komme mange sunde tilbud, når den nye bar fyldes op med sandwich og salat. Der vil komme tilbud til de studerende og den 24-årige Franziska fortæller:

“jeg lægger vægt på at alt er hjemmelavet, kødet bliver sousvide, dressing, mayo og lignende laver vi også selv. Ligeledes vil brødet til sandwich komme fra Hjertebageriet i Vejle”.

Franziska kan måske overtage lokalerne før 1. marts og regner med at kunne åbne op for de sunde alternativer, enten på den ene eller anden side 1. april 2019.

“Grunden til, at det ikke bliver den 1. april er, at jeg er nervøs for om folk, så tror, det er en aprilsnar”, siger Franziska.

Navnet til hendes nye forretning er ikke helt på plads endnu, men hendes logo vil være mere industrielt, dog med varme farver.

http://www.vw-fredericia.dk/?gclid=Cj0KCQiA37HhBRC8ARIsAPWoO0xwqrnDkldfoKMFxtisjKIA2KLUt3OBj2oScJX61fUt6tucz9XFTKoaAm_AEALw_wcBAnnonce