I sagen om svindlen i ADP har byrådet nu fået en redegørelse fra  selskabet. En redegørelse som på ingen måder kan være tilfredsstillende, da den ikke må gå i detaljer med de faktiske forhold på grund af fortrolighedsaftaler og tavshedsklausuler. Som medlem af økonomiudvalget  forsøgte Enhedslistens byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz at søge  aktindsigt, men forgæves. Kommunen ejer simpelthen et selskab, man ikke  må få informationer om. Heller ikke, når man har mistanke om voldsomt overforbrug.

Nu kan man så læse Karsten Byrgesen (NB) og Susanne Eilersen (DF) kritisere det i medierne. Her kan vi fra Enhedslisten kun være enige, men måske er det ikke lige de to politikere, som skal være skarpest i kritikken. De er nemlig en del af problemet. Da Enhedslisten forsøgte at åbne ADP og gøre det muligt at søge om aktindsigt, kaldte Karsten Byrgesen det for ”ligegyldigt” og ”spild af byrådets tid”. ADP er nemlig et ”fantastisk firma”, hvorfor man selvfølgelig kunne stole på dem. 

Susanne Eilersen mente, at ”åbenheden var tilstrækkelig”. Her tre måneder efter har piben fået en anden lyd, og derfor kunne det  da være interessant at spørge de to direkte. Vil I stemme for  Enhedslistens forslag om mulighed for aktindsigt i ADP, hvis vi stiller det igen efter kommunalvalget? Det er i hvert fald besynderligt, at DF og NB pludseligt er vågnet op til dåd i denne sag, når den var så irrelevant i sommer. Handling er stærkere end ord i en artikel, og da I  havde muligheden, gjorde I intet!

Mvh Andreas Bjerring Tobiassen

Marsvænget 24

7000 Fredericia

Byrådskandidat for Enhedslisten