Handicapdagen blev fejret i Middelfart på utraditionel vis, da man valgte at streame fra forskellige lokationer i kommunen på grund af coronarestriktionerne. Til slut overrakte borgmester Johannes Frydslund Jensen årets handicappris til Jonna Hansen fra Diabetesforeningen.

Middelfart Kommune har ønsket at give handicappede og organisationerne omkring de handicappede en god dag, og der var kage fra bageren i Brenderup. De digitale indslag blev vist på skærme, hvor man stillede om til de forskellige steder. Det er en tradition at man uddeler årets handicappris på handicapdagen til en person, der har gjort en særlig indsats for at alle har gode og lige vilkår.

»Jeg er glad for, at I er så mange, der i dag har deltaget i Handicapdagen. Dagen er vigtig for os her i Middelfart Kommune – men det er faktisk ikke kun her vi fejrer den. For handicapdagen er nemlig arrangeret af FN, som dækker hele verden. Så verden over er der i dag fokus på det at have et handicap«, sagde borgmesteren.

Johannes Frydslund Jensen var glad for at alle havde haft en god dag (Foto: AVISEN)

Johannes Frydslund Jensen talte om de 17 verdensmål fra FN, herunder at der skal arbejdes på klima, udvikling og handicap blandt andet. Et af målene er at alle skal have mulighed for at få at gå i skole og tage en uddannelse, selvom man er handicappet.

»Derfor er det vigtigt med en dag, der sætter fokus på vilkårene for personer med handicap. Og derfor er jeg glad for at se, at I har gode forhold og har en god dag uanset om man kommer på Perronen eller er elev på Skrillingeskolen. Hvert år på Handicapdagen er det en tradition, at vi overrækker årets handicappris til en, der har gjort en særlig indsats for, at alle har gode og lige vilkår«, sagde Johannes Frydslund Jensen.

Det er Handicaprådet, der beslutter hvem, der skal have årets handicappris. I år er prisen gået til Jonna Hansen fra Diabetesforeningen, der har stået for mange arrangmenter for handicappede i hele kommunen. Jonna har bidraget med en masse praktiske ting, altid været frisk på at bage en kage eller sat stole og borde op, siger indstillingen. Det supplerede Johannes Frydslund Jensen:

»Hun siger aldrig sagt nej til at hjælpe og hvis der er en borger, som har haft brug for en ekstra hånd, så gør hun en stor indsats. Derudover er modtageren af årets handicappris altid i godt humør, man kan kun blive glad i hendes nærvær og hun er god til at tage imod nye medlemmer«.

Johannes Frydslund Jensen overrækker prisen (Foto: AVISEN)

Joanna Hansen var tydeligvis meget rørt over at få årets handicappris, og klapsalverne så ud til at varme hende meget.

»Kære Jonna, tak for din store indsats gennem mange år. Du gør en fantastisk indsats og er et eksempel til efterfølgelse. Jeg er rigtigt glad for at kunne overrække dig årets handicappris. Det er fuldt fortjent – og jeg håber det vil motivere dig til at blive ved mange år endnu«, sluttede borgmesteren.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer