Det ene øjeblik en glad bryggeriarbejder, det næste øjeblik en invalid – i knibe. Knap var blækket tørt på mit seneste indlæg om handicappedes vilkår i Fredericia før en ny og meget alvorlig sag dukker op. Nye Borgerlige har ved Budgetforliget ellers lige fået indført et krav om at nedbringe sagsbehandlingstiden på hjælpemiddelområdet. Og det er der virkeligt behov for. 

Borgeren hvis sag jeg skriver om er Johnny Ludvig. En stærk og sympatisk fyr på 66 år. Han var en loyal og arbejdsom bryggeriarbejder med 50 år på arbejdsmarkedet og et ønske om at fortsætte til de 70 år. 

57 minutter efter han var mødt ind på nattevagten på Carlsberg d. 9. december 2019 kl. 2300 skulle hans liv og familiens trivsel ændre sig for evigt. Ved en arbejdsulykke kommer han ind under en 3500kg truck der smadrer hans højre ben. Ti operationer i fuld narkose senere er benet fortsat så ringe og fyldt med betændelse at lægerne vurderer, at eneste mulighed er amputation. Forud var gået en behandling i hjemmet som familien finder er medvirkende årsag til benets fatale tilstand. Familien forbereder sig på operationen og kontakter visiteringen ved Fredericia kommune for at få krisehjælp til at håndtere situationen. De bliver afvist. Men kampen er ikke ovre. Den er lige begyndt. 

Der tilstødte komplikationer og yderligere seks operationer og fire uger senere sendes Johnny hjem. 

”Kom trygt videre” et projekt i samarbejde mellem Kolding sygehus og Fredericia, skulle nu støtte den videre proces. Men familien har oplevet alt andet end tryghed. Det store sårheles kun meget langsomt. Sygehuset skrev til Fredericia kommune at Johnny havde behov for en kørestol, døråbnere m.m. 

Velkommen til ventelisten. ”Hvad skal du med en kørestol? Du får jo et ben, og hvad skal du med døråbnere, du bor jo hvor der er en svalegang”! Det korte af det lange er, at Johnny stadig venter på hjælp fra Kommunen. Familien spørger om de kan rykkes frem,men får det svar, at der er en meget lang ventetid. Jeg spørger bare HVORFOR. Sagen er enkel. Få bestilt hjælpemidlerne og hjælp familien. Johnny er fanget i sit eget hjem og kan ikke komme ud i virkeligheden uden hjælp. Kræfterne og modet svigter hos både Johnny og hans hustru Marina, der er flex jobber på 20. år. Johnny og Marina opfatter kommunikationen med Kommunen som nedværdigende og udsigtsløs. 

For Nye Borgerlige er det ikke godt nok. Under Pernille Vermunds besøg i Fredericia d. 3. oktober mødte vi tilfældigvis Johnny og Marina og de fortalte en rystende historie som jeg nu har bragt en del af. Desværre er der mange historier af samme slags. Det er en uværdig behandling. Kommunen kan bruge over 300 millioner på noget der i forhold til handicappedes vilkår er ligegyldigt. Vær ikke i tvivl. Nye borgerlige er på borgerens side. Det er en ommer.

Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
1 måned siden

Karsten Byrgesen, du står inde for et massiv forbrug af penge på kultur og ikke mindst Fredericia teater, ja du står inde for at bruge 3 x mere på kultur pr. indbyggere end det Middelfart bruger pr. indbyggere, og ja husk nu Byrgesen, du får 300 mill kr. fra de rige Kommuner netop fordi Fredericia har tunge problemer.

Ja Middelfart betaler til dig, men du bruger det på et ligegyldigt teater frem for på velfærd.

Det vil vil klæde dig at feje for din egen dør først.

J J Pedersen
J J Pedersen
1 måned siden

Det er rigtig godt at passe på dem, der har det svært. Men er det ikke lidt billige point.
Karsten Byrgesen, du har selv været med til at vedtage et budget, der råber til himlen. Omkring 800 mio. der er lån og overførselsindkomst. Det er ca. 30 % af det samlede budget.
Det er ansvarsfralæggelse i den grad!
Propagandamaskinen kører på fuld kraft!

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
1 måned siden

Det er ulækkert at bruge invalide i politisk propaganda. Men det er vel Nye Borgerlige i en nøddeskal? Ingen etik og ingen pli!

Hans Thomassen
Hans Thomassen
1 måned siden

Hej
I skal ikke forvente svar,
det kommer der aldrig fra Byrgesen.
Kun en masse opråb og så ikke mere.
Han stemmer jo sammen med de andre 20 hver gang alligevel