Den 14. januar er der indkaldt til Generalforsamling i foreningen Havnen for alle, der skal være med til at gøre forholdene for handicappede bedre i Fredericia.

Det har været under opsejling igennem længere tid, men nu sker det snart. I sommer blev der arrangeret “Havnen for alle”, som var en kæmpe succes og som følge af det har der været arbejdet på at stifte en forening, der skal arrangere og lave ting til fordel for de handicappede i Fredericia.

Nu er formaliteterne faldet på plads, og foreningen ser dagens lys på en Generalforsamling den 14. januar klokken 19:00 i Det Bruunske Pakhus.

“Foreningen kommer til at hedde Havnen for alle, ligesom arrangementet vi afholdt. Vi har fået frit spil fra havnen og Kanalbyen til at bruge havnen, så det ville vi have med,” siger Brian Nuppnau, der er en af hovedmændene bag foreningen.

Til Generalforsamlingen bliver der oplyst, hvad foreningen kommer til at gå ud på og der er på forhånd lagt op til, at det koster 100 kroner at blive medlem.

“Man støtter arrangementet på havnen den 16. august, men det er planen, at der kommer flere ting i løbet af et år. Hovedformålet er dog det på havnen, hvor vi vil have råd til flere ting end sidste år,” siger Brian og kommer ind på, hvad pengene specielt er tiltænkt:

Hvad betyder en lift for jer handicappede?

“Vi så, da vi holdt Havnen for alle, hvordan det påvirkede folk, at de kom på vandet. Det har en kæmpe betydning,” siger Brian.

Hidtil har Brian og de andre kræfter bag Havnen for alle ikke været en forening, men det, at det nu bliver en forening ændrer det markant.

“I det øjeblik vi er oppe at køre kan vi søge fonde og få forskellige tilskud. Det er hovedformålet med det hele,” siger Brian, som på den måde også håber at få råd til lifte og andre ting til gavn for Fredericias handicappede borgere.

Og en af de ting, udover lifte, løfter Brian sløret for hvad kan være:

“Planen er, at vi skal have en stor båd for handicappede så man kan komme ud at sejle. I Knudshoved har de fået en, hvor der kan være 12 rullestole ombord. Man bliver låst fast så man rigtig kan komme ud og få bølgerne på sig,” slutter Brian.

http://www.thansen.dk/fyrvaerkeri/?utm_source=Fredericiaavis&utm_medium=banner&utm_campaign=Annonce_Foer JUL_6x377_2019&utm_content=6x377_ros

Leave a Reply