Hverken for nye venskaber, sjov eller et godt liv. Det har skoleeleverne i Fjelsted Handrup lært her i efteråret, hvor de har arbejdet med temaet handicap og ligeværd. Eleverne har haft flere besøg af elever fra Skrillingeskolen og lavet film og formidling om emnet. Resultatet kan man opleve, når FN’s Handicapdag bliver markeret i Middelfart Kommune, den 29. november. Her uddeles også årets handicappris. Er man ligeså meget ”værd”, hvis man er handicappet, som hvis man ikke har et handicap? Det spørgsmål har været omdrejningspunktet for et forløb på Fjelsted Harndrup Skole her i efteråret. Sammen med Handicaprådet i Middelfart Kommune og Skrillingeskolen, som er en specialskole for børn, der har behov for vidtgående specialundervisning, har Fjelsted Harndrup Skole gennemført et forløb, der skal fremme forståelsen af, hvad det vil sige at være handicappet og give lige muligheder til alle uanset handicap. Det har de været glade for på Fjelsted Harndrup Skole, forklarer skoleleder Else Hansen: – Vi har blandt andet haft besøg af elever fra Skrillingeskolen flere gange her i løbet af oktober og november. Det har været en rigtig god, lærerig og sjov oplevelse for vores elever. De har fået afmystificeret, hvad det vil sige at være handicappet, og så har eleverne arbejdet med, hvordan vi kan gøre det lettere for handicappede at deltage i samfundet, og ikke mindst fået nye venner. Eleverne fra Fjelsted Harndrup Skole og Skrillingeskolen har både hygget og lavet opgaver og aktiviteter sammen, og så har de dokumenteret samarbejdet på film. Et samarbejde, som man også har været begejstret for i Middelfart Handicapråd, der arrangerer Handicapdagen i Middelfart Kommune. – Vi arbejder jo aktivt for, at handicappede får mulighed for at få at indgå aktivt i samfundet på lige fod med alle andre, forklarer formand for Handicaprådet i Middelfart Gitte R. Reckendorff Nielsen – En del af det er vores samarbejde med skoler i lokalområdet, hvor vi sætter handicap på dagsordenen, så børn og unge får en forståelse af, at børn og unge med handicap er lige som dem selv med de samme interesser og drømme. Det glæder vi os til at se resultatet af til årets handicapdag. Udover børnenes film om samarbejdet vil årets handicappris i Middelfart Kommune også blive uddelt på dagen. FAKTA:
  • FN’s Handicapdag i Middelfart finder sted den 29. november i Brenderup Aktivitets Center fra kl. 15.00 – 16.00.
  • På dagen vil der blive vist film fra skoleprojektet med elever fra Fjelsted Harndrup Skole og Skrillingeskolen, og der vil være festtale ved borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.
  • Årets Handicappris i Middelfart Kommune vil også blive uddelt på dagen. Præmien er en skulptur lavet af kunstner Stefan Herrik.
annonce