Der er sket i positivt skifte i klimabevidstheden hos danske boligejere, hvor flere har planer og ambitioner om at energioptimere deres bolig. Det fremgår af nye undersøgelse.

Der er godt nyt i forhold til at nå de bindende klimamål, hvis man spørger landets boligejere. Blandt dem har godt halvdelen enten konkrete planer eller ambitioner om at reducere deres udslip af drivhusgasser ved at energioptimere deres bolig. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig. 

30 pct. forventer ikke at bidrage til en reduktion ved at energioptimere deres bolig, mens godt 20 pct. ikke har taget stilling.

Hos Nybolig glæder man sig over resultatet, men medgiver, at der er brug for endnu mere oplysning på området for at få de sidste med. 

-Vi ved fra tidligere undersøgelser, at man som boligejer typisk vil prioritere et nyt køkken eller et nyt badeværelse, hvis man skal investere i sin bolig, så når halvdelen nu aktivt giver udtryk for en stærk klimabevidsthed, er der grund til optimisme, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig. 

En klimavenlig bolig kan også gå hen og blive et salgsparameter i fremtiden, mener Peter J. Mattsen.

-Efter Folketinget blev enige om en 70 procents reduktion, kan vi godt mærke, at der er sket et skifte. Klima er top of mind på boligmarkedet, og vi taler ofte med kunderne om de muligheder, der er i den enkelte bolig. Vi kan også mærke, at flere begynder at føle et ansvar for den udledning, deres bolig bidrager med, men det handler selvfølgelig også om bryde nogle af de barrierer, der kan stå i vejen, og det kunne fx være finansiering, hvor man i dag faktisk kan få attraktive, grønne lån, men det kunne også være staten, der gik ind og lavede incitamenter, siger Peter J. Mattsen.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer