Den fredericianske virksomhed, Temashop, har haft mere travlt end nogensinde før. Med mere end 7.000 pakker dagligt har dette års halloween overgået alle salgsrekorder. CEO hos Temashop, Daniel Diness Andersen, glæder sig over det flotte resultat.

– Vi har haft mere end almindeligt travlt. Vi vidste godt, at vi ville få en bedre omsætning end sidste år, hvor der til halloween blev opfordret til at minimere den sociale kontakt. Men, at der skulle blive så travlt, som der blev, det havde vi ikke turdet drømme om, siger Daniel Diness Andersen.

Temashop er leveringsdygtig i flere hundrede forskellige kostumer, pynt og meget andet. Det har nærmest været umuligt for Temashop at få varer nok, selvom de købte ind første gang i februar. Der har været så travlt, at de har været nødt til at bestille så mange ekstra varer hjem, at leverandøren har måtte flyve ekstra medarbejdere ind. Selv har Temashop også været nødt til at kalde flere på arbejde.

– Der var så travlt, at vi blev nødt til at kalde alle mand på arbejde. Den uge hvor vi sendte flest pakker afsted ansatte vi 15 mand for den uge. Dertil kommer, at vi har brugt mange vikarer også. Vi har virkelig løbet stærkt, fortæller Daniel Diness Andersen, direktør i Temashop.

– Vi har gjort, hvad vi kunne for at få varerne ud – og at vi har haft varer på hylderne til kunderne. Der er tømt godt ud på lagret, det begynder at se lidt tyndt ud. Det er mest kostumer, for der er ikke så mange steder at gå hen, hvis man vil have et stort udvalg af kostumer. Det er til gengæld også svært for os, at holde lagret på så mange varianter når det er eksploderet sådan i Danmark, Sverige og Norge, fortsætter Daniel Diness Andersen.

– Det har været vildt og det har været fedt, men det er også lidt, hvad vi håbede på. Vi har haft det svært under Corona, men nu er vi i hvert fald i gang for alvor.

Halloween har overtaget fastelavn

Selvom halloween i mange år har været en amerikansk højtid, så har danskerne for alvor taget det til sig. Daniel Diness Andersen beretter om et klart overtag til halloween, og forudser, at fastelavn på sigt dør ud til fordel for den skræmmende højtid.

– Halloween er bare lettere for alle virksomheder at køre med på. Fastelavn kører bare ikke på samme måde. Størrelsesmæssigt har halloween for længst overhalet fastelavn. Desuden er fastelavn bare meget lidt udbredt, det er kun i Danmark og Norge. I alle TV-serier og film holder de halloween, så det er bare lettere at forholde sig til, siger Daniel Diness Andersen.

– Jeg tror på, at halloween kun bliver større og større. Jeg siger ikke, at det bliver amerikanske tilstande, men jeg tror det bliver stort. Jeg var på et tidspunkt på besøg hos en af vores amerikanske kollegaer, der måtte hyre 2.000 mand ind til halloween. Det er helt vildt. Her sidder vi og brokker os over at vi bruger 40 mand til en halloween-sæson, fortsætter han.

– Jeg er helt sikker på, at det er kommet for at blive. Det bliver også større og større, det peger alt på. Jeg tror ikke, at fastelavn vil uddø med det første, men den er mere målrettet børnene, hvor halloween på mange måder også fanger de voksne. I Danmark bruger vi meget uhygge i forbindelse med halloween, hvorimod de i andre lande bare klæder sig ud, forklarer Daniel Diness Andersen.

Tallene fra Temashop viser, at danskerne klart går efter de uhyggelige kostumer når halloween-sæsonen nærmer sig. Der er en klar overvægt i zombier, spøgelser og kostumer med blod, fortæller Daniel Diness Andersen, der nu begynder at gøre klar til julesæsonen.

– Mange af leverandørerne har svært ved at levere julemandskostumer, men vi udviste kløgtighed og bestilte for længe siden, da mange andre holdt igen på grund af corona. Julemandskostumer skal altid bruges, så vi tog chancen og bestilte i god tid. Så selvom der er leveringsproblemer rundt om i verden, så er vi klar til julesæsonen, forsikrer Daniel Diness Andersen, direktør i Temashop.