USAs fodboldkvinder må ikke juble, når de kommer stort foran, mens den danske befolkning på den anden side efterlyser Kasper Dolberg udviser attitude, når han scorer for landsholdet.

Kvinde-VM er pt. i gang, og USA er verdens bedste landshold. De ydmygede Thailand, der er rangeret som nummer 34 på verdensranglisten med 13-0. Den sejr var rekordstor for USA, der til gengæld er kommet i modvind efterfølgende for at have jublet ved alle scoringerne.

Det er absurd, at vi er i sådan en situation. Selvfølgelig skal USA heller ikke juble hoverende overfor Thailand – det hører ingen steder hjem i forhold til sportsmanship, men at udvise følelser og juble, når man scorer et mål, er altså en del af det at være sportsudøver. Sport er netop følelser, og det er det publikum vil have.

I netop kvindefodbold, hvor man kæmper med at få det udbredt, er det essentielt at man udviser følelser. Det nytter ikke noget at være følelsesløs, og virke som om, at man er ligeglad, når man scorer et mål – og da slet ikke på den allerstørste scene til et Verdensmesterskab.

En modsætning til USAs kvindelandshold er Kasper Dolberg. Danmarks fodboldlandshold beskyldes ofte for ikke at appellere til befolkningen på samme måde som tidligere landshold har gjort. Kasper Schmeichel har det i sig, han lever sig ind i detog det samme med Pierre-Emile Højbjerg, der kommer med en gejst, som er beundringsværdig som tilskuer.

Til gengæld var der ikke meget gejst over Kasper Dolberg, da han scorede. Dolberg fik chancen fra start, og burde være ovenud lykkelig over, at han greb den og bryde ud if en vild jubel, da han bragte Danmark foran 1-0 mod Georgien. Det skete ikke, og der var efterfølgende snak blandt Kanal 5’s ekspert, Lars Jacobsen, og landstræner Åge Hareide om hvorfor Dolberg ikke bare lavede en jubelscene ud mod fansene. Åge gled let af på spørgsmålet og sagde, at Lars Jacobsen som ung i OB, da Brøndby mødte dem med netop Åge, heller ikke var den store jubelkonge.

Det er muligvis rigtigt, at Jacobsen ikke viste jubelmæssige følelser i sin ungdom, men det har ikke noget med Dolbergs appel til publikum at gøre. Som person har flere påpeget, at det er Kasper Dolbergs personlighed at være som han er, og det ikke er fordi, at han ikke vil give noget af sig selv.

Det er svært at ændre på en personlighed, og det skal man som udgangspunkt heller ikke gå ind at gøre, men det vil give en større folkelig appel, hvis man kunne få det aspekt ind i Dolbergs personlighed.

FC Fredericias spillere har udtrykt det meget godt. Da de ikke havde nogen fanklub havde de ikke nogen at juble med og dele oplevelser med. Det betyder alt for dem, at der står nogle fans og følger dem i tykt og tyndt, og det samme burde alle hold føle og give noget tilbage med jubel.

Sport er følelser, og det skal vi huske.

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/