Vi besøger Turistinformationen, som ligger i forhallen ved Fredericia Bibliotek, det vil vi gøre nogle gange og komme med bud på nogle oplevelser nært og fjernt i det danske land.

Mange mennesker rører sig ikke ud af flækken, når man skal søge informationer om ferie. Jeg er selv en af dem, der nogle dage taler mere med Google end fremmede mennesker. Før smartphones var det ofte en tur på biblioteket, hvor man lånte “turen går til”, i Fredericia har vi også en Turistinformation samme sted. Turistinformationen er lige, når man kommer ind af svingdøren og går til venstre. Der er masser af information side om side, i rolige og lyse omgivelse, vi vælger et par bud, vi skal fiske lokalt og en tur til byen Randers som har mange ting at byde på.

Lillebælt Fishing

Fiskeriet fylder meget i Lillebælt og det har det altid gjort. Jeg har som tilflytter haft svært ved at finde de rigtige spots og når man kommer til Fredericia på ferie er tiden måske knap, derfor ser vi nærmere på denne publikation. Det er den engelske udgave, vi ser nærmere på for at lege turist i vores egen by.

44 siders gratis farvekatalog tager en med hele vejen rundt om det lokale fiskeri. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Det er ikke bare et indstik eller en folder, det er en regulær fiskebibel, den tager en med hele vejen rundt om kysterne ved Lillebælt, havnepladserne og tips til de yngste fiskere. Lillebælt Fishing er et opslagsværk, jeg gerne ville have set noget før.

På siderne her kan du nemt se de forskellige fiskespots og hvilke arter der er aktive. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

En fed ide som også er godt eksekveret er de mange sider, hvor der vises og forklares om de forskellige fiskesteder. Hvad kan man fange og hvornår er de forskellige arter at finde. Udover, at informationerne er guld værd, så er der også en QR kode, så man kan scanne og få vist vejen til fiskestedet.

Der er mange informationer i dette Lillebælt Fishing og hvis jeg havde kendt til den, ville jeg nok tidligere have bladret i den.

Randers Magasinet

Mange joker når byen Randers popper op, man kalder det Mokaiens hovedstad og stereotyper er der nok fortællinger om. Det er i stor grad en fejlslagen observation, fordi Randers kan meget og er en moderne by i hjertet af Kronjylland.

Et flot 40 siders magasin i a4 format, tager os med til Randers. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

VisitRanders står bag dette lækre magasin, man kan se, at der er brugt tid på at lave denne eksklusive tryksag. Man kan spørge sig selv, hvorfor vi i Fredericia skulle hente et magasin om Randers? Det skal jeg prøve at forklare og komme med et par seværdige bud.

Memphis Mansion

Jeg tror allerede, at der ringer en klokke, at vi måske taler om kongen. Det er selvfølgelig, Elvis Presley, som har fået sin helt egen hyldest i Randers, og det er gjort med maner. Henrik Knudsen er nærmest født Elvis fan og han har i 2011 bygget en kopi af Graceland som var det sted Elvis boede i Memphis.

Fra Randers Magasinet (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Udover at være et suverænt Elvis Museum, så har Memphis Mansion en af de 10 største Elvis samlinger i verden. Man kan ikke undgå at blive en smule starstrucked, når man går blandt de mange effekter gennem et langt liv i showbiz. Der er også udstillinger af anden art og skulle man blive sulten kan man spise som kongen selv. Memphis Mansion har deres egen Highway 51 Diner som serverer flere af kongens hofretter. Siden åbningen i 2011 er der solgt over 400.000 burgere. For at fortælle om deres dedikation til Elvis, så har de også kongens yndlingssnack som er en fuldfed peanutbutter-banana-bacon-sandwich på menuen. Kongens snack solgte sidste år 11.000 styks.

Randers Regnskov

Jeg har valgt nogle af de store spillere, dem er der faktisk mange af, men ligesom Memphis Mansion er Randers Regnskov en af dem der kom forbi, voksede sig større og større. Tilbage i 1996 åbnede Randers Regnskov og er i dag en stor moderne regnskovsoplevelse.

Udover at være en stor oplevelse for alle aldre, så er Randers Regnskov også involveret i redde verdens regnskove. Tilbage i 2012 engagerede Randers Regnskov sig i regnskovene i Bigai i Ecuador. De har ejerskab på 1500 hektar som patruljeres og beskyttes. Randers Regnskov er klart et besøg værd.

Fra Randers Magasinet (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Det er måske urimeligt kun at fremhæve to ting fra Randers er en fed by at besøge, hvis du henter dette Randers Magasin vil du opleve Kronjyllands magi folde sig ud både kulturelt og underholdningsmæssigt.

Denne artikel er en opfordring til at gå forbi vores Turistinformation og videreformidle til vores turister og gæster ikke bare hvilket dejligt område vi bor i, men generelt hvor dejligt et land Danmark er.

https://www.facebook.com/ShoppingBAZAR.dk/

Skriv et svar