Det var min første hele finale, jeg skulle se, og hvilken finale, den stod imod FaZe Clan, med danske Finn “Karrigan” Andersen som holdkaptajn mod undertippede Amerikanske Cloud9. Det bliver ikke min sidste finale, og sporten solgte sig selv så godt, at jeg er sikker på at endnu flere ser med næste gang, der er ELEAGUE Major i CS:GO.

I studiet sidder eksperterne, de er virkelig gode til at holde det på et niveau, hvor man sagtens kan falde ind, selvom man ikke kender så meget til det. I starten af udsendelsen fortæller de om FaZa Clan at hvis de var et fodboldhold, ville det svare til at Ronaldo, Messi, Neymar osv. alle spillede på samme hold. Forventningerne var skruet i vejret til finalen mod Cloud9, som inden finalen ligger nr. 9 i verden, FaZe Clan er nr. 2.

1 bane: Mirage

Finalen spilles i 2 baner, og står den uafgjort er der en 3 bane, hver bane kører til et hold har vundet 16 runder, og FaZe Clan kommer meget dårlig fra start. 2-8 er de bagud og Cloud9 er meget aggressive og godt skydende. FaZe Clan kommer igen med deres erfaring og ved stillingen 15-14 koger salen – den udsolgte arena i Boston, USA USA USA, råbes ned mod Cloud9, der desværre må se sig slået 16-14. Det var noget af en comeback af den danske holdkaptajns hold FaZe Clan.

2 bane: Overpass.

Der regnes med i studiet at FaZe Clan vinder denne bane, og at de som de første går gennem en major med alle kampe vundet 2-0, men Cloud9 og hjemmepublikummet vil det anderledes. Specielt “Skadoodle” fra Cloud9 er velskydende, og på kort tid er de foran med 4-14 og står til at vinde bane 2, og sikre en 3 og afgørende bane. Men selvom FaZe Clan fik en elendig start igen og det har skabt en dårlig økonomi til opgraderinger af våben, så er de ved at lave et fantastisk comeback igen. Men den holder ikke og Cloud9 får salen til at koge over, der er spænding og fest i Boston.

3 bane: Inferno.

For en gang skyld vinder FaZe Clan den første runde, kaldet pistol runden, så deres økonomi ser god ud, men Cloud9 er ustoppelige. De kører pointmæssig parløb indtil, og ved 14-9 til FaZe Clan skal der bare to runder til så er sejren i hus, men aftenens store stjerne fra Cloud9 “Tarik” viser verdensklasse. Det umulige sker og så står den på 15-15, det udløser ekstra tid, nu skal der spilles til 19, nu er det Cloud9 der står med matchbold. 15-18 Cloud9 mangler kun en sejr mere, men spændingen vil ikke aftage, og så er den 18-18 og overtid igen. FaZe Clan kommer igen godt fra start, men de kan ikke holde det, og de må nøjes med at være nr. 2 i verden, som de var før de kom.

Stort tillykke til Cloud9 som løber med ELEAGUE Boston Major sejren 2018, og selvfølgelig 1 million USD, set over alle tre baner var de klart de bedste.