Som alle byens borgere ved, bugner Fredericia med gode butikker, der lokker med både tøj, elektronik, ting til hjemmet og mange andre ting. Det kan være svært at begrænse sig, og de fleste af os har måske hørt historier om dem, der har optaget for mange kviklån til at købe masser af ting for. Der findes bedre måder at optage lån på, hvis man endelig skal.

Ikke alle har forståelse for, at pengene også skal betales tilbage igen og ender med at sidde med flere lån, end de kan overskue, og denne situation kan være svær at komme ud af. Læs med her og få gode råd til at komme ovenpå igen.

Saml dine mindre lån til ét større

En af de ting, man med fordel kan overveje, hvis man har en hel række af forbrugslån, er at samle dem til det, man kalder et samlelån. Her kan det være værd at kigge på et samlelån gennem LoanScouter. De fleste låneudbydere tilbyder i dag samlelån, og der kan være store forskelle fra den ene til den anden, hvilket betyder, at der kan være mange penge at spare ved at vælge det billigste samlelån.

Her kan man bruge en sammenligningstjeneste, hvor man med blot en enkelt ansøgning modtager lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Dem kan man i ro og mag kigge på, inden man beslutter sig.

Penge at spare ved et samlelån

Der er ikke blot penge at spare ved at vælge det rigtige samlelån, men ved at samle dine lån i det hele taget. På et samlelån er renten nemlig meget ofte lavere end på de almindelige forbrugslån, og herudover er løbetiden for det meste længere. Dermed er lånet billigere, og samtidig har du mere tid til at betale det af. Alligevel er det vigtigt at være opmærksom på, om du har råd til at betale de månedlige afdrag, og ligesom med alle andre typer lån bør også et samlelån sættes sammen, så det passer til din økonomi.

Udover de helt konkrete fordele i kroner og øre har du med et samlelån også den store fordel, at du her kun har ét lån at forholde dig til og sørge for at få betalt tilbage. Det kan knibe, hvis man har mange små lån, men altså knap så meget med kun ét lån. Kun at have ét lån kan hjælpe dig med at få styr på din økonomi og måske blive gældfri. Det kræver naturligvis at du ikke bliver ved med at optage nye lån, for så er du lige vidt.

Læg et budget

Udover at samle dine små lån til et samlelån kan du også med fordel lægge et budget, hvor du sætter alle indtægter og udgifter ind, herunder afbetaling på lånet. På den måde kan du tydeligt se, hvor mange penge, der er tilbage til at boltre sig for i Fredericias mange butikker, og du har dermed mindre risiko for at bruge for mange penge og være fristet til endnu et lån.