Det var en glad og ydmyg Lars Rahbek, der fik overrækt prisen af Anette Hyre-Jensen for hans engagement og frivillige arbejde for socialt udsatte og lokalsamfundet.

“Jeg er virkelig rørt over at have fået prisen. Da jeg fik at vide, at jeg havde fået den var jeg noget overrasket. Jeg synes jeg kan komme i tanke om mange andre, der også fortjener den. Så det er virkelig et stort skulderklap, jeg får. Det er jeg meget stolt over, det må jeg sige”, sagde Lars Rahbek.

Han er født Lillejuleaften i 1950 i Vejle, og bliver derfor også 70 år i år. Til prisoverrækkelsen deltog hans kone Astrid Elisabeth Neergaard Rahbek, og sammen har parret 4 børn og 6 børnebørn. Som uddannet lærer fra Århus Seminarium i 1975 har Lars Rahbek deltaget aktivt i samfundslivet. Han har været lærer på Glyngøre Skole og Fredericia Realskole, og så har han været uddannelseschef i Fredericia Kommune fra 1987-1997.

Anette Hyre Jensen var glad for at kunne uddele en rigtig god gernings pris (Foto: FA)

Men det er hans store frivillige indsats, der nu hædres med en pris, der bedst kan betegnes som “den gode gernings” awarden. Baggrunden for Lars Rahbeh har været hans tid i KFUM-Spejderne, hvor han blev ulveunge i 1959. Han blev i korpset til 1998. I den forbindelse nåede han også at blive bestyrelsesmedlem.

I 2004 gik han i fronten med at etablere en genbrugsbutik i Taulou, og det endte som Taulou Genbrug. Her har Lars Rahbek som formand for butiksudvalget og frivillig i butikken lagt mange timer. Overskuddet fra aktiviteterne er blevet brugt på socialt udsatte mennesker, der er blevet støttet via KFUM’s Sociale Arbejde og Kirkens Korshær. I alt nærmer man sig intet mindre end en million kroner, der er blevet indsamlet.

Da Lars Rahbek gik på efterløn, gik han også ind i Lillebælts Y’s Men’s Club, hvor klubben samler ind til sociale formål, der primært er rettet mod børn og unge. I den forbindelse har han været distriktsguvenør for Region Sydjylland og præsident for klubben.

Mange års frivillig indsats giver et stort skulderklap (Foto: FA)

I 2015 gik Lars også ind i at starte Taulou Loppemarked sammen med andre fra Y’s Men’s Club og KFUM-spejderne. Loppemarkedet har givet et overskud på knap 70.000,- kroner. Halvdelen heraf er gået til KFUM-spejderne i Taulou.

Lars Rahbek og hans kone Astrid har også sammen gået i kirke, og i en periode på 4 år har han været medlem af Taulou Meningsråd.

Anette Hyre-Jensen fra Fredericia Byråd var meget glad for at kunne uddele prisen til Lars Rahbek:

“Jeg synes det er en vidunderlig pris. Som samfund er det vigtigt, at der er ildsjæle som Lars, der går forrest og brænder for at gøre en forskel. Det er ildsjælene der skaber nye muligheder, der ikke altid kan komme fra det offentlige. Derfor er det godt at se, at man kan være med til at give et kæmpe skulderklap for sådan en flot indsats”, siger Anette Hyre-Jensen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer