Den gammeldags tyveknægt med koben og skimaske har fået konkurrence fra cyberkriminelle, der angriber virksomhederne gennem deres IT-løsninger og forsøger at stjæle data eller penge.

Det får ikke kun politiet til at opruste, men skaber også travlhed hos IT-specialister som ComTeam A/S, der hjælper virksomhederne med at holde de ubudne gæster ude.

Stadig flere virksomheder øger anvendelsen af IT i arbejdet. Det er ikke kun de store koncerner og internationale handelsvirksomheder, der i stigende grad digitaliserer arbejdsprocesserne internt og i samarbejdet med kunder og leverandører.

Også den lille håndværksmester og den mellemstore vognmandsvirksomhed tager moderne IT-hjælpemidler i brug i arbejdet såvel i virksomhedens kontorlokaler og blandt medarbejderne, der med smartphones og tablets i stadigt stigende omfang bliver mere og mere mobile.

Micael Torp, ComTeam.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen
Nedbrud har store økonomiske konsekvenser

Det kræver ikke alene investeringer i IT-udstyr, men også i løbende service og support, fordi et nedbrud kan have store økonomiske konsekvenser – uanset om det skyldes en defekt printer eller en hacker, der forsøger at bryde ind i virksomhedens IT-systemer.

Det mærker man hos IT-virksomheden ComTeam A/S, der får flere og flere henvendelser fra virksomheder, som søger rådgivning og hjælp til at beskytte sig og sikre oppetid på virksomhedens IT-systemer.

– Væksten i antallet af ødelæggende hackerangreb har gjort flere virksomheder mere sårbare overfor it-indbrud. Derfor er der kommet mere opmærksomhed på, hvilken konsekvens det har, når virksomhederne ikke foretager de nødvendige investeringer og tiltag til at sikre deres systemer og dokumenter, fortæller adm. direktør Micael Torp fra ComTeam A/S.

SMV’erne efterlyser løsninger

De store koncerner har deres egne IT-afdelinger, men mange mindre og mellemstore virksomheder har ikke ressourcerne til at håndtere de mange ofte komplekse problemer, som både hardware og software kan give.

– Vi har derfor udviklet skalérbare it-løsninger til virksomheder, der mangler kapacitet til en fast it-afdeling, men har brug for support, såvel til servicering af pcere og printere som til de mere krævende sikkerhedsløsninger som at kunne modstå hackerangreb fra cyberkriminelle, fortæller Micael Torp, der stiftede virksomheden med Elwin Jepsen og Per Ahlsten i 2012.

Udover konsulentydelser med IT-strategi og rådgivning tilbyder ComTeam A/S også “break & fix”-service med kørende teknikere samt et avanceret SOC24-overvågningscenter, der holder øje med kundernes IT-systemer døgnet rundt, året rundt.

Større lokaler i Jylland – og ny afdeling på Sjælland

Den stigende opgavetilgang fra stadigt flere kunder har givet arbejde til flere medarbejdere og en fremgang i omsætningen på 40% alene i det seneste år. ComTeams nu 18 medarbejdere er derfor vokset ud af lokalerne i Kolding og er rykket ind i et 1.000 m2 stort domicil i Taulov ved Fredericia. Herfra skal kunder i Jylland og på Fyn serviceres.

Som følge af stadigt flere landsdækkende kundeaftaler har den hastigt voksende IT-virksomhed derfor også åbnet en afdeling i Ringsted på Sjælland, så ComTeam kan dække alle kunder med egne medarbejdere over hele landet.