For fjerde år i træk går landets håndværkere sammen om en vigtig mission: at gøre en forskel for udsatte børn og unge i Danmark. Kampagnen hedder En Hjælpende Hånd og giver håndværkere og håndværksvirksomheder mulighed for at hjælpe udsatte børn og unge i deres lokalområde. Sidste år deltog 54 byer i hele landet. Kun to af de støtter kom fra jyske firmaer syd for Vejle.

I uge 39 går det løs, når kampagnen En Hjælpende Hånd endnu en gang rammer Danmark. Her inviteres alle landets håndværkere og håndværksvirksomheder til at støtte aktiviteter for udsatte børn og unge i deres lokalområde. Det er børn og unge, som for eksempel vokser op med sygdom, fattigdom eller ensomhed som en del af hverdagen.

Håndværkerne bakker op

En Hjælpende Hånd er særlig, fordi den netop er for håndværkere og håndværksvirksomheder, som får muligheden for at gå sammen og støtte byens børn. Sidste år indsamlede kampagnen på landsplan 540.400 kr. til fordel for udsatte børn og unge. Støtten kom fra virksomheder i 54 byer, og mere end 20 faggrupper deltog.
Alfix i Kolding har været med til at bakke op om kampagnen, og deres direktør, Anders
Bertelsen Toft siger, det giver mening at støtte.

”Vi er i Alfix med for tredje gang, og vi er glade for at støtte ‘En Hjælpende Hånd’ og
Ungdommens Røde Kors. Som dansk produktionsvirksomhed, der har eksisteret i 55 år, er det godt at kunne tage et lokalt samfundsansvar og hjælpe udsatte børn og unge. Vi mener, at de virksomheder i byggebranchen, som har mulighed og overskud til det, med fordel kan støtte projektet, da det går til oplevelser, lektiecaféer og sommerlejr for nogle børn, som har det svært,” siger han.

En støtte til lokale børn og unge

I kampagnen En Hjælpende Hånd går ens støtte til børn og unge i det lokalområde, hvor
pengene er doneret. For en sponsoreret dagsløn kan man som virksomhed give et barn eller en ung et helt år i en af Ungdommens Røde Kors’ aktiviteter. Fra Vejle og nedad mod grænsen findes der 26 forskellige aktiviteter for udsatte børn og unge, som donerede penge ville gå til.

Hvis man er interesseret i at læse mere eller være med, er der mere information at hente på www.giv1hånd.dk. Tilmeldingen er åben nu.

Annonce