På et ekstraordinært møde onsdag aften blev det vedtaget, at challengesystemet droppes med omgående virkning, og det er virkelig håndbold i en nøddeskal.

Al indførsel er svær, og al indførsel kræver tid. Det har fodbolden måtte sande, da det omdiskuterede videosystem, Video Assistant Referee (VAR), blev indført efter at være blevet testet til flere ungdomsmesterskaber.

Til VM-slutrunden sidste år fløj det om sig med ting, der røg forbi videoovervågningsrummet, men gradvist som det er blevet indført i de store ligaer virker systemet faktisk på sådan en måde, at det ikke er så belastende for hverken tilskuere eller aktørerne.

Fansene har råbt og skreget om, at det ikke er et tiltag, som man bryder sig om, men det er som om det er blevet anderkendt på banen, hvor man heller ikke ser store gestikulationer med videotegn fra spillerne mere så snart, der er noget, som de er uenige i.

I håndbold har man ikke set sådanne reaktioner fra spillerne på banen over en challenge. Til gengæld har selve afviklingen af challenge ved enkelte lejligheder været til stor debat.

Afviklingen af to challenge i slutningen af opgøret mellem GOG og Aalborg gjorde, at det opgør tog ti minutter længere end det ville gøre normalt. I en anden kamp mellem TTH Holstebro og Skjern havde Skjern stadig deres challenge-kort, selvom de havde benyttet tre timeouts og derfor kom Skjern-bænken ved en fejl til at ville benytte sig af en challenge.

I forvejen var der en del kritik omkring tiltaget allerede , men det er typisk, når der kommer forandringen. Al opstart med nyt er svært, og det så man også med VAR som er revolutionerne, og det samme med håndboldens syv mod seks, der heller ikke er synderligt populært.

Både VAR og syv mod seks er tiltag, som man har givet tid til at blive implementeret, og der skete i særdeleshed også fejl i brugen af VAR i starten. Nu fungerer det nærmest upåklageligt, og er et værktøj, som er blevet anerkendt blandt aktørerne, og det samme er jeg sikker på, at challenge ville blive, hvis man gav det en chance over længere tid.

Ikke at forklejne lederne i håndbold. Men det er bare håndbold i en nøddeskal at sløjfe challenge midt inde i en sæson grundet få uheldige episoder. Der er fodbold og andre sportsgrene mere profesionelle, og har vist sig at være det igennem en årrække.

https://www.facebook.com/menyfredericia/