Håndboldsæsonen blev tirsdag lukket ned, og selvom det er med et blødende sportshjerte, så var der ikke noget andet valg.

Det var utopi at tro man skulle gennemføre den resterende del af håndboldsæsonen, når Statsminister Mette Frederiksen beholder de nuværende restriktioner frem til minimum d. 10. maj, og da samtidig større forsamlinger (over 1000 må formodes) er forbudt til og med august, så ville afslutningen af sæsonen blive uden tilskuere.

Hvis sæsonen skulle gennemføres ville det ende i noget værre rod. Skulle Mette Frederiksen åbne op for forsamlinger, der muliggøre at en håndboldkamp kan gennemføres, vil der komme yderligere problematikker.

  • Hvor lang tid skal spillerne have til at komme igang?
  • Hvad med sommerferien til spillerne, hvis slutspillet, som er et meget vigtigt økonomisk produkt, trak ud?

Det er to ud af mange scenarier, som man i profudvalget i Dansk Håndbold Forbund undgår ved at lukke ligaen ned, men det helt store spørgsmål er: Hvorfor først nu?

Vores nordiske naboer har for længst meldt ud, at deres ligaer blev suspenderet for resten af sæsonen, og som en af topnationerne i håndbold burde man fra dansk side have gået forrest i stedet for at have trukket den i så lang tid. Håndbold og underholdningsbranchen generelt er blot en lille my pt., og det skal vi allerhøjeste grad acceptere. Derfor kan man spørge sig selv, hvorfor vi skulle vente så lang tid på at få en beslutning, som ingen kan have indvendinger imod.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Hvad man så kan diskutere er om det er den mest fair løsning for holdene. De helt store tabere i det her er nedrykkerne fra Herre og Dameligaen. For herrerne rykkede Nordsjælland ned, og det var de nok gjort alligevel, selvom de havde en matematisk chance for at overleve, men på kvindesiden var den straks værre. EH Aalborg og Skanderborg lå á point og havde hinanden indbyrdes, men grundet det indbyrdes regnskab endte Skanderborg med at sikre sig overlevelse.

I Sverige valgte man løsningen med, at der ingen nedrykker var fra ligaerne for at imødekomme det issue, men fra Dansk Håndbold Forbunds side vurderede man, at man ikke ville have en skæv liga og heller ikke havde kampdatoer nok til at kunne gennemføre det. Det var ikke nogen nem beslutning at træffe. Det er formentlig også derfor, at der fra Dansk Håndbold Forbunds side har trukket den så lang tid som muligt med afgørelsen i håb om, at man som minimum kunne få færdigafviklet grundspillet så den direkte nedrykker kunne findes på fair vis.

I den fredericianske andedam kan man nu tilføje endnu en “mission complete”. Missionen om overlevelse i landets bedste række blev sikret i sikker stil, og nu kan FHK skyde pilen efter en top-8 placering til næste sæson, men det er svært at kigge i krystalkuglen, når man taler næste sæson. Hvordan ser håndbold-Danmark ud efter coronakrisen? Ingen ved hvordan det ser ud på den anden side, og det billede, som vi ser nu kan, ændre sig grundet økonomiske forhold, som er svære at spå om.

Én ting er sikkert, og det er, at profudvalget i Dansk Håndbold Forbund har truffet den rigtige beslutning om at stoppe håndboldsæsonen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer