Fredag middag modtog H.K.H. Prins Joachim Danmarks veteraners fortjeneste medalje i guld, som blev overrakt af landsformand Niels Hartvig Andersen. Til seancen blev også også en lang række veteraner hædret ved en jubilæumsparade på Ryes Kaserne.

Som en overraskelse til seancen blev Prins Joachim hædret, og det var en rørt Prins Joachim, der modtog veteranernes fortjenestes medalje i guld.

H.K.H Joachim modtog veteranernes fortjeneste medalje i guld. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Jeg havde ca. et minut til at forberede mig på den medalje, jeg netop har modtaget. Jeg er dybt rørt. Tak til landsformanden, men tak til jer allesammen for den tillid I viser mig og fordi I gør, hvad I gør og hvad I har gjort,” sagde Joachim fortsatte:

En af de 17 veteraner, der fik en dekorering for 50-års jubilæum. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Som protektor er det en umådelig glæde at stå her i Fredericia og fejre de danske veteraners 50 års jubilæum. For præcis 50 år siden blev de blå baretter stiftet. Hensigten var at skabe et sted, hvor veteraner kunne samles og fastholde kammeratskabet og de gode minder og røverhistorie,” sagde Prins Joachim.

Borgmester Jacob Bjerregaard var blandt andet også til stede. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Ved seancen blev følgende hædret:

Dekorering af 50-års jubilarer: 17 veteraner

Dekorering af andre missions jubilarer – Cypern 50 år, Balkan 25 år m.fl.

Dekorering med Danmarks Veteraners Fortjenstmedalje – 4 veteraner

Dekorering med The Nordic Blue Berets Medal of Honour – 14 veteraner

Se her flere billeder fra seancen:

Blandt de 17 veteraner, der fik deres dekorering i forbindelse med 50-års jubilæet, var blandt andet Benny Balle Lauritsen, der var den første menige FN-soldat i 1955 i november. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
www.caferazz.dk
Annonce