KIF Kolding skal spille om overlevelse i Håndboldligaen. Det sker i en serie i bedst ud af tre mod TM Tønder, og det er et opgør, som man skeler meget til fra Fredericia Håndboldklub.

Rivalopgøret mod Kolding. Et opgør, som man har sukket efter lige siden liganedrykningen, og et opgør, som formentlig mange har set frem til, når der i næste sæson igen står ligahåndbold på menuen. Det opgør risikerer at blive spoleret, da Kolding er i overhængende fare for at rykke ud af ligaen.

Med et nederlag på 28-26 endte KIF Kolding sidst i nedrykningsspillet, og de skal derfor ud at spille om overlevelse i ligaen i en serie på bedst ud af tre mod 1. divisionsholdet TM Tønder.

Kampen har flere interessante perspektiver for FHK. Dels er der den romantiske historie med at møde Kolding i ligaen, men den lægger vi til side og forholder os til de sportslige aspekter i forhold til næste sæson.

Det vil være en klar fordel for FHK, hvis Kolding rykker ned. Så er der endnu et hold i Ligaen, som FHK kan kalkulere med at holde under sig. I forvejen ligner det, at Lemvig-Thyborøn er et hold, som FHK kan vinde over og med endnu et hold i den kategori, så er chancerne for at undgå direkte nedrykning blevet øget markant.

Tønder bliver markant svækket til næste sæson, som det ser ud pt. Store profiler er fortid i den sønderjyske klub i form af anfører Rolf Ravn, playmakerprofilen Lasse Hamann-Boeriths og ikke mindst den dygtige stregspiller Emil Bergholt og derfor ligner det, at FHK fortsat til næste sæson vil være stærkere end Tønder.

FHKs trup til næste sæson er endnu ikke på plads. Til ligatruppen ledes der formentlig efter minimum en stregspiller og en playmaker, men rette kvalitet til den rette pris hænger ikke træerne. FHK-lejren har flere gange slået fast, at de har is i maven, da de ikke vil hente nyt bare for at gøre det.

Blandt andet kan man spekulere i om isen i maven hænger sammen med, at man ville afvente om Kolding rykker ned, da der i så fald vil være spillere ledig, som kan være aktuelle. De allerbedste spillere i Kolding, som eksempelvis Alexander Morsten, Olafur Gufstasson, Andreas Flodman, Kasper Irving, Andreas Væver og Mattias Thynell, er hylden over hvad FHK kan sigte efter.

Til gengæld kan man kigge på, hvad Kolding har sikret sig til næste sæson. Blandt andet er der en stregspiller i form af Benjamin Pedersen, men han er næppe interesseret i at spille 1. division til næste sæson og med den udvikling som han har gennemgået i flere sæsoner i TMS Ringsted, vil han pynte på FHKs mandskab.

En anden spiller, som kan være aktuel, vil være playmakeren Jens Svane. Svane er en ung talentfuld playmaker, som igennem flere sæsoner har været inde omkring Koldings ligahold, og i denne sæson har spillet en stor rolle. Spørgsmålet er, om FHK vil sigte efter en med mere rutine, eller om man vurderer, at Svanes erfaring omkring Koldings ligahold opvejer, at alderen siger 22 år og FHK vil have godt af en mere rutineret spiller, når der står ligaoprykker ud for klubben.

Det første opgør mellem Kolding og Tønder spilles fredag aften. Kamp to spilles d. 14. maj, mens en eventuelt tredje kamp spilles d. 17. maj i Kolding.

http://www.momenti.dk/
Annonce