Hvor ligger de bedste gymnasier? Et af dem, Gymnasiet HTX Lillebælt, ligger i Erritsø

Cepos (Center for Politiske Studier) har netop offentliggjort deres seneste analyse af, hvor godt gymnasierne løfter deres elevers karaktergennemsnit, og der er godt nyt til Gymnasiet HTXLillebælt i Fredericia, der kommer ind på en flot 3. plads på landsplan efter Københavns Private Gymnasium og DeutchesGymnasium für Nordschleswig.

Analysen har fokus på, hvor gode gymnasierne er til at øge elevernes karaktergennemsnit i forhold til hvad man skulle forvente, når man tager deres baggrund i betragtning. Ceposskriver, at det er ”vigtigt at tage hensyn til, hvilke hjem eleverne kommer fra. Det vil være lettere for en skole med mange børn fra ressourcestærke hjem at få høje eksamensgennemsnit, end det er for skoler med mange børn fra hjem, hvor forældrene f.eks. ikke har lange uddannelser. Det tager analysen højde for, når den beregner skolernes evne til at løfte eleverne.”  

På Gymnasiet HTX Lillebælt glæder man sig naturligvis over den fine placering, og rektor Lars Hansen har allerede delt glæden med sine medarbejdere. ”Det er et flot resultat, som jeg naturligvis er meget stolt over. Det viser, at såvel elever som lærere er lykkedes med at få et godt udbytte af undervisningen og skolegangen”, siger han og fortsætter: ”Det er utroligt vigtigt for den enkelte elev at udfolde sine evner bedst muligt for af den vej at få adgang til netop den videregående uddannelse, som han eller hun drømmer om, og vi er glade for at have hjulpet dem på vej derhen”. 

Gymnasiet HTX Lillebælt tog i august 2019 en helt ny skole i brug, hvor et godt undervisnings- og studiemiljø har været i centrum for, hvordan bygningen blev indrettet. ”Vi vil gerne tilbyde vore elever gode rammer for såvel klasseundervisning som gruppe- og individuelt arbejde,” fortæller pædagogisk koordinator, Kristina Back og tilføjer, at ”det er væsentligt for god læring, at der er gode og velindrettede faciliteter til rådighed, og så tæller det på plussiden, at her samtidig er hyggeligt at være.”

Rektor på HTX, Lars Hansen Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Den flotte placering giver ikke anledning til at ’hvile på laurbærrene’, siger rektor Lars Hansen og fortsætter: ”Vi har altid fokus på at hjælpe vore elever længst muligt i deres faglige og personlige udvikling. Det gør vi i samarbejde med eleverne, men også med brug af mentorordninger, studiecafé, teamsamarbejde mellem lærerne og mange andre tiltag.  Dette arbejde fortsætter – nu bare med dagens store opmuntring i bagagen som det synlige bevis på, at vi er inde på et godt spor.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer