Fredericia Gymnasium afholder musikfestival her til aften. Fredericia AVISEN har slået vejen forbi de mange unge menneskers festdag. Manden bag musikerne, Mads Bakkesen Johansen, har vi fanget til en snak om det store setup.

Mads er en ung mand med en stor passion for musik. Det er tydeligt at mærke på den unge mand. Vi fanger Mads til hans første pause på denne travle aften. Mads er ansvarlig for alt on-stage – så han er en travl herre.

“I år er jeg en del af bookingudvalget igen. Det har jeg været i 3 år nu. Men i år er noget helt specielt for mig. Sidste år var jeg ansvarlig sammen med en anden, men i år er jeg alene på posten. Det er meget specielt” fortæller Mads Bakkesen Johansen.

“Jeg har fået mere ansvar over årene – altså jeg har på en måde bevæget mig op i systemet. Selvom jeg er ansvarlig er det en holdindsats vi leverer i FGMF. Alle er med når vi vælger kunstnere, så jeg står bare for den praktiske del af bookingen” fortsætter han.

Ny udvælgelsesprocedure i år

“Normalt kommer vi selv med et udkast til en række kunstnere som vi så kontakter. I år har vi gjort det lidt anderledes. Vi har lavet en ansøgningsrunde, hvor man har kunnet søge om at spille her. Vi var virkelig overvældet da vi fik hele 73 ansøgninger, for vi har kun plads til 3” fortæller Mads.

“Det viser virkelig hvor langt vi er kommet med FGMF. At vi har fået så mange ansøgninger er stort. Men for mange af kunstnerne er det her jo også det største publikum de har prøvet at spille for. Så ét er at det er stort for os, men det er også stort for kunstnerne” fortsætter han.

Ansvaret skal gives videre

Mads Bakkesen Johansen har meget ansvar, men om lidt er han færdig i gymnasiet. Derfor skal ansvaret gives videre til nye kræfter.

“I år har jeg haft to mere med i mit team af scene- og musikansvarlige. Der skal være nogen til at køre det hele videre, så vi skal huske at lære fra os til de nye” siger Mads.

“Med FGMF får man også ansvar. Men det er ansvar der forpligter. Men det er også det store ansvar jeg kan tage med mig videre. Jeg har en masse erfaring som ingen andre på min alder har. Jeg har opbygget et netværk, jeg har fået en masse viden med” fortæller Mads Bakkesen Johansen om sin tid i FGMF.

“FGMF har også givet mig lyst til mere. Det har fået mig til at vælge en fremtid inden for den her branche. Jeg har faktisk allerede startet mit eget bookingfirma, Nefarious Entertainment, hvor jeg bruger de ting og det netværk man får med FGMF” slutter Mads Bakkesen Johansen.