Af: Rasmus Juhl Nielsen, Gymnasieelev 3g, Rød Grøn Ungdom kontaktperson i Fredericia.

Danmark bliver langsomt åbnet op igen efter en måned med nærmest total lockdown af landet. Regeringen har vist kolossal handlekraft til at afværge det værst tænkelige scenarie med Covid-19, men nu venter en periode med genopbygning af landets økonomi, og hvordan griber vi dette an på en intelligent måde, som samtidig hjælper os i vores kamp mod den anden store krise. Denne krise er selvfølgelig klimakrisen.

Selvom den unødvendige budgetlov, som sætter loft over vores velfærd og anlægsinvesteringer, ikke er blevet rullet tilbage, så er selve anlægsloftet blevet suspenderet for resten af 2020. Dette giver landets kommuner chancen for at gennemføre en række klimarenoveringer og investeringer, som er strengt nødvendige, hvis altså vi ikke ønsker at blive ramt af klimakrisen med bukserne nede, som tilfældet har været med coronakrisen i f.eks. USA og Italien.

Kommunen har afsat 170 mio.kr ekstra til anlægsprojekter, derfor burde kommunen overveje at bruge en del af dette beløb på klimainvesteringer. Dette kunne være investeringer såsom solceller på kommunale bygninger, hvor det er muligt, samt yderligere skovrejsning, hvor biodiversiteten har mulighed for at blomstre. Som borger i Fredericia, så synes jeg det er uambitiøst at kommunen officielt først har ambitioner om at være i mål med Co2-neutraliltet i 2050. Der burde på det kraftigste sættes planer for, at dette mål nås hurtigere end 2050 og således, at vi ikke snubler med bukserne nede om anklerne lige inden målstregen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer