Denne weekends Heste- og Kræmmermarked var det 26. af slagsen. Fredericia AVISEN besøgte markedet, som år efter år trækker mange mennesker fra nær og fjern til Madsby Parken.

Teltet var fuld af glade børn, der dansede og sang til Gurli og Gustav Gris. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

I dag er der Gurli og Gustav Gris på programmet. Forventningerne er store blandt de hundredvis af børn, der er mødt frem i festteltet, hvor der i går blev festet til den lyse morgen. Festen der var intet mindre end den traditionsfyldte damefrokost. I år med hele 330 deltagere, hvorfor arrangøren bag, Fredericia fF kunne melde udsolgt.

Heste- og kræmmermarked 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Teltet bærer duftmæssigt stadig præg af festen, selvom det er rundstykker og sodavand, der sælges nu. En del forældre, har trods, den meget dæmpede belysning, solbriller på. Måske festede de i går.

Også hunde nød årets Heste- og kræmmermarked. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Men nu er vi tæt på og entertaineren Onkel Jess er gået på scenen for at varme børnene op til søndagens højdepunkt i Madsby. Kender I Gurli fra tv? Ja, skråler børnene. Kender I Gurlis bror, Gustav? Ja, skråler børnene igen. Kan I blive højere, spørger Jess, jaaaaaaaa, råber børnene så teltet næsten løfter sin dug og forældrene med solbriller må tage sig til ørene.

Der lyttes med, når Gurli og Gustav underholder. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Showet forløber planmæssigt og på moderne vis med masser af brugerindlevelse. Der synges Lille Peter Edderkop, og dystes om bamser med de populære figurer. Så danses der – ned i knæ og det ser lidt hårdt ud for nogle forældre, som går med børnene i knæ. Måske har de fremmødte bedsteforældre fået en ekstra omgang Vita Pro, i alt fald danser de frisk med.

Som antallet af barne- og klapvogne viser var Gurli særdeles populær blandt de små. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Går man en tur kræmmermarkedet rundt ser man, hvad man plejer. Og sådan skal det jo være i Madsby. Der er tivoliafsnittet, hvor børn og unge hygger med alt fra karruseller, radiobiler til boksebolden. Der er madboderne med kæmpehotdog, fastfood, ostemanden, kager, øl, vand og så er der kræmmerne, der sælger en masse varer.

Al verdens varer kunne købes for penge. Heste- og kræmmermarked 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

På ægte kræmmerstil spyttes der i hænderne, og indgåes aftaler. Og selvom det har regnet, så virker stemningen god. Vi møder en af mændene bag, Peter Larsen fra fodboldklubben og spørger ham til weekendens marked.

Heste- og kræmmermarked 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Det er gået rigtig fint. Vi frygtede lidt regnens indflydelse, men det er gået over forventning og vi er meget tilfredse,” siger Peter og fortsætter:

Heste- og kræmmermarked 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Damefrokosten var udsolgt i går og der var en kanonstemning. Og i fredags var der musik og fest, da Midt om Natten spillede teltet op. Alt i alt nogle gode oplevelser. I går var der meget på spil for vores tjenere og bartendere, men jeg er stolt af deres indsats og har pt. kun hørt ros.”

Vi går endnu en runde på markedet og ser også høns, gæs og andre dyr. Flere kommer til og p-vagterne har travlt med at guide på både dansk, tysk og engelsk.

Nogle børn er i løb – de har fået penge til radiobilerne. Og det skal være lige nu. Og vi takker for besøget i år og ser frem til at komme igen næste år.