Fredericia AVISEN kunne i januar fortælle, at Det Konservative Folkeparti har fundet en ny spidskandidat til det kommende kommunalvalg. Den afgående kandidat, David Gulløv, der de sidste mange år har været det konservative ansigt udadtil har valgt helt at melde sig ud af partiet, efter en ‘ikke-acceptabel’ behandling.

“Jeg havde ikke set mig selv færdig i politik overhovedet”, indleder David snakken om, hvorfor han ikke længere er at finde øverst på den konservative liste – eller, rettere: Ikke er at finde på den konservative liste overhovedet. “Jeg kan bare ikke se mig selv i et parti der ikke støtter mig”, fortsætter han.

“Jeg blev andetvalget efter otte år i marken for Det Konservative Folkeparti. Der kom en anden ind fra højre, en mand der først lige er flyttet hertil. Jeg er helt med på, at det er sådan demokratiet fungerer, og her var klar over, at han gerne ville være spidskandidat. Men måden det skete på er ikke ok”, forklarer David.

“Jeg havde forventet, at man ville anerkende mit hårde arbejde og min loyalitet. Jeg har altså brugt rigtig meget tid på det her. Man kan jo også være fræk og så spørger, hvor havde Konservative været, hvis ikke jeg havde været der ved kommunalvalget i 2017? Jeg ved godt, at jeg ikke kom ind. Men jeg var på en 14. Plads over personlige stemmer, så der sidder altså medlemmer af byrådet, der har fået færre stemmer end mig”, siger David og fortsætter:


“Jeg følte jeg var tæt på. Det var hundrede stemmer der skulle til, så havde jeg siddet i byrådet nu. Det var et hårdt slag, ingen tvivl om det. Men slaget på generalforsamlingen var meget hårdere for mig”.

“Jeg er en person der går meget op i ordentlighed, hvilket jeg jo egentlig også troede var tilfældet for Konservative. Havde de været ordentlige, så havde de fortalt mig, at man hellere ville have en anden type. Jeg havde selvfølgelig været træt af den besked også, men jeg ville ikke sidde med den følelse jeg har nu”, forklarer Gulløv.

“Jeg havde jo før generalforsamlingen fået at vide, at flere ville bakke op om mig. Men der viste stemmetallet til generalforsamlingen jo noget andet. Det er jeg faktisk meget skuffet over”, fortsætter han.

“Hvis jeg selv skal sige det, så synes jeg, at jeg har løftet opgaven flot. Jeg synes det har været enormt spændende og sjovt. Det at tale med borgere, at tale med andre politikere på tværs af partiskel. Det har været meget spændende. Det har været meget vigtigt for mig, at møde folk med ordentlighed – der havde jeg nok også forventet, at jeg ville blive modtaget med det samme, især på de indre linjer”, siger David Gulløv.

Hvad med den politiske fremtid, hvordan ser den ud?

“Du er ikke den første der spørger. Og jeg vil da ikke afvise, at jeg skal finde et andet sted. Jeg havde virkelig glædet mig til kommunalvalget i 2021, så et eller andet sted føler jeg mig snydt for den mulighed. Men jeg har ikke tænkt videre over hvor det skulle være endnu”, svarer Gulløv.

Hvad får dig til fortsat at tænke politik?

“Jeg tror det er tanken om, at Fredericia har mange muligheder. Fredericia er en by med potentialet til mange ting. Der er så mange muligheder i byen, og dem mener jeg at jeg kan være med til at påvirke i en god retning”, lyder det fra David.

“Jeg har virkelig svært ved at ryste skuffelsen af. Jeg føler, at jeg er blevet stukket i ryggen af mine egne. Det er også det gør, at slaget er hårdere end i 2017. I ’17 var det borgerne der valgte Bjerregaard, så uanset om man fik et godt eller dårligt valg var ligemeget. Men det har ikke været tilfældet internt”, siger David og fortsætter:

“Det at jeg trækker mig har ikke noget med ham at gøre, det har noget at gøre med, at de folk jeg har arbejdet med har handlet beskidt. Jeg vil mene, at det ret en konservativ dyd at gøre tingene pænt. For mig er det en dyd at gøre tingene ordentligt. Jeg gør ikke tingene perfekt, men jeg vil gøre det ordenligt”.

“Det er og forbliver en del af mit værdisæt. Jeg ville ønske så meget, at de havde fortalt, at de ville en anden vej. Selvom jeg ikke havde brudt mig om det, så havde de i det mindste været ærlige”, slutter David Gulløv.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bjørn Medom Nielsen
Bjørn Medom Nielsen
11 måneder siden

Jeg forstår til fulde Davids holdning. Jeg forstår, at den anerkendelse, som er nødvendig i frivilligt politik arbejde, er udeblevet og overset! Det er jo ikke Davids skyld at optakten til det seneste kommunalvalg, for de konservatives vedkommende, var mere kaotisk end pt. optællingen i Iowa. Her blev David løsningen!
I den seneste lokale valgkamp (hvor jeg var kandidat til regionsrådet), bemærkede jeg en meget aktiv og hårdt arbejdende kandidat – David. Har var overalt, og faktisk så jeg mere til David i valgkampen, end jeg gjorde til mine egne partikammerater.