Skulptør Jens Galschiøt glædes over hans skulpturer nu skal pryde Fredericias byrum, og at Guldkalven får gæster på besøg hjemmefra.

Det skal ingen hemmelighed være, at det er en af de største kunstudstilling som Fredericia Kunstforening har iværksat, og i bestyrelsen glædes man over det er lykkes med udstillingen.

Når man får en idé og arbejder benhårdt for at nå i mål, og når det så lykkes – bliver det pludselig ekstra sjovt at være frivilligt bestyrelsesmedlem, udtaler bestyrelsesformand Poul Jakobsen, Fredericia Kunstforening. Vi har efterhånden en del store kunstudstillinger bag os, og vi lærer noget nyt hver gang, både omkring planlægning og afvikling. Der er aldrig to udstillinger som er ens.

Vi i bestyrelsen syntes vi er lykkes med at få sat vores eget præg på Jens Galschiøts udstilling. Vi har blandt andet ønsket at kunsten skulle være synligt rundt i bymidten af Fredericia, så kunsten kommer ud til borgere og gæster i byen. Der er faktisk lavet en dissideret kunstruten, fra Ridesalen i Bülows kaserne, ned igennem Danmarksgade, via Gothersgade og videre ned til det yderste af Gammel Havn, hvor Galschiøts udgave af Frihedsgudinden vil pryde havnefronten.

Isbjørneskulpturen ”Unbearable”

Det er klart at Jens Galschiøts skulptur om den spiddet isbjørn vil være den skulptur som vil tiltrække sig mest opmærksomhed. Det rører ved noget i os alle, når så stor et kunstværk sætter fokus på de globale klimaforandringer vi står midt i, udtaler formand Poul Jakobsen og forsætter – om nogen så formår Jens Galschiøt med stor respekt at formidle budskabet på fornemmeste vis.
Isbjørneskulpturen er lavet af kobber, og er over 7 meter høj og godt 12 meter lang, og har fået navnet ‘Unbearable’, hvilket betyder ubærligt på dansk. Den blev udstillet for første gang i Paris under hele klimakonferencen COP21 i 2015.

Målet med skulpturen er først og fremmest konkret at anskueliggøre, hvilke konsekvenser menneskets overforbrug og livsstil har og ikke mindst kan få i fremtiden, hvis ikke verdens ledere tager sig sammen og forpligter sig til at begrænse udledningen af CO2 så meget, som videnskaben kræver, siger Jens Galschiøt, han glædes over Guldkalven får gæster hjemmefra!

Jens Galschiøt gæster udstillingen og Fredericia på kulturnatten den 1. september

Udstillingen kan opleves fra på fredag hvor der samtidig er fernisering kl. 17:00 i Ridesalen, Bülows Kaserne, og hvor det vil være borgmester Jacob Bjerregaard som åbner udstillingen. Søndag den 10. september er sidste udstillingsdag, både i Ridesalen på Bülows Kaserne, men også de store skulpturer som vil præge bybilledet via kunstruten. Der vil være mulighed for at få udleveret en folder over kunstruten i Fredericia. På kulturnatten holdes der ekstra ordinært åbent i Ridesalen frem til kl. 22.00, og hvor Jens Galschiøt gæster Fredericia og sine kunstværker. Vi glæder os som sagt til nogle kunstneriskes spændende dage, slutter formand Poul Jakobsen.

Fakta om skulptør og kunstner Jens Galschiøt:

Jens Galschiøt (født 4, juni 1954 i Frederikssund) er uddannet som plade- og konstruktionssmed på Odense Stålskibsværft i 1973. Selvlært sølvsmed og skulptør med eget værksted i Odense siden 1985. Galschiøts atelier indeholder bronze støberi, udstillingshal, værksted og skulpturpark.
 Jens Galschiøt er en meget sammensat kunstner, som bevæger sig i krydsfeltet mellem installationskunst og Street Art med klare referencer til ”social sculpture”. Jens Galschiøt har sat sit præg på Fredericia, da han er kunstneren bag ”Guldkalven” på vores rådhusplads. I en periode på 3 uger vil der stå Galschiøt skulpturer i det offentlige byrum, hvoraf nogle vil være ganske store.
 
Udstillingens åbningstider i Ridesalen, Bülows Kaserne, Øster Voldgade, Fredericia: 

Tirsdag – fredag 14 -17
Lørdag 11 – 17
Søndag 14 – 17
Mandag lukket

1.september kulturnatten 14 – 22