Hvis du elsker en god kop espresso eller kaffe, ved du også, at markedet bugner af muligheder. Hvad skal du vælge? Læs med i denne guide og bliv rustet godt på til at kunne købe den kaffemaskine eller espressomaskine, der passer til dig.

Hvilken kaffe kan du lide?

Er du til den klassiske sorte espresso? Er du til filterkaffe? Eller elsker du en god Caffe Latte? Det første skridt i jagten efter den bedste kaffemaskine eller espressomaskineer at finde ud af, hvad den skal kunne brygge for dig. 

Den klassiske filterkaffemaskine

Du er ikke alene, hvis du elsker smagen af kaffe. Danskerne elsker kaffe, og de fleste foretrækker filterkaffe. Vælg den klassiske filterkaffemaskine, hvis du ikke har noget imod at vente den tid, det tager at brygge en god kop filterkaffe. Der er noget nostalgisk over en filterkaffemaskine. Alene lyden af kaffen der brygger, kan vække mange gode minder. Duften er heller ikke til at tage fejl af. Det gode ved en filterkaffemaskine er, at du selv kan vælge, hvilken kaffe du skal brygge. Der findes et hav af brands og varianter at vælge imellem. Ulempen ved en filterkaffemaskine er, at der ikke er mulighed for at brygge forskellige typer kaffe. Her skal du selv sørge for at komme mælk mv. i kaffen. 

Den fuldautomatiske espressomaskine

Den fuldautomatiske espressomaskine er oplagt, hvis du gerne vil have en espressomaskine, der gør hele arbejdet for dig – på ganske kort tid. Her er et hav af muligheder, så du kan brygge en god kop kaffe til enhver smag. Du kan ikke styre på samme måde, hvilken kaffe der brygges, da alt er automatiseret. Prisen på fuldautomatiske espressomaskiner er en del dyrere end filterkaffemaskinen. Det skal du derfor være opmærksom på. 

Den semiautomatiske espressomaskine

En semiautomatisk espressomaskine giver dig mere kontrol over den kaffe, du brygger end en fuldautomatisk espressomaskine. Her er det eksempelvis dig, der skal kværne kaffe i en kaffekværn, hvor du selv kan bestemme, hvor fint kaffen skal males. 

Kaffemaskiners design og pris

Der er stor forskel på, hvad du foretrækker i forhold til design, og med kaffemaskiner følger et hav af muligheder. Vælg et design der stemmer overens med den øvrige indretning. Du kan dog godt regne med, at prisen vil afspejle, hvor meget der er lagt i designet på kaffemaskinen. Derudover kan du forvente, at teknikken har meget at sige i forhold til prisen. Jo mere teknisk kaffemaskinen eller espressomaskinen er – jo mere koster den også højest sandsynligt. 

Slidstyrke

Du skal overveje, hvor mange kopper kaffe, din nye espressomaskine eller kaffemaskine skal brygge om dagen. Er der tale om rigtig mange, giver det ikke mening for dig at sparre på kaffemaskinen. Der er en klar sammenhæng mellem pris og slidstyrke på kaffemaskiner. Til gengæld går en billig kaffemaskine hurtigt i stykker, og det kan derfor ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse. 

Vælg denne kaffemaskine

Nogle vil mene, at den kaffe du drikker, siger noget om dig som person. Du er nu guidet igennem de forskellige overvejelser, som du skal gøre dig, hvis du vil finde den bedste kaffemaskine, som passer til dig. Et sidste råd er at læse anmeldelser rundt på nettet. De giver dig en praj om, hvilke kaffemaskiner der er gode – og hvilke der er knap så gode. 

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.